Nieuws

VVV-VENLO EN NEC IN BALANS

VVV-Venlo heeft in zijn laatste oefenduel voor de start van de competitie in de eigen Koel met 1-1 gelijkgespeeld tegen het Nijmeegse NEC. Bij VVV ontbrak Ralf Seuntjens door familieomstandigheden. De wedstrijd zorgde voor een weerzien met enkele bekende gezichten. Oud-VVV'ers Guus Joppen en Joey Sleegers stonden in de basis bij de bezoekers, Robin Buwalda begon op de bank.
De thuisclub was vanaf het begin de bovenliggende partij. Zo was Vito van Crooij dicht bij de openingstreffer door druk te zetten op doelman Delle, maar de bal ging uit de kluts net naast.

NEC kwam één keer gevaarlijk opzetten. Arnaut Groeneveld ging goed door, maar zijn slappe schot was geen enkel probleem voor doelman Lars Unnerstall. Na ruim een kwartier was het eigenlijk gedaan met de wedstrijd. Guus Joppen haalde de doorgebroken Hunte onderuit en arbiter Bax gaf hem een rode kaart. Op zich terecht, maar in een oefenwedstrijd is dat niet handig. Zal ook Sparta-trainer Alex Pastoor hebben gedacht. Hij was getuige van de wedstrijd maar werd natuurlijk niks wijzer door de rode kaart.
In het vervolg van de eerste helft slaagde NEC er niet meer in voor enig gevaar te zorgen. De thuisclub grossierde in mogelijkheden. Thy, Tissoudali, Hunte en Leemans hadden het vizier niet helemaal op scherp. Bovendien was doelman Delle telkens op zijn post als het echt gevaarlijk werd.

Na rust kwam NEC verrassend op voorsprong. Uit een messcherpe counter krulde Groeneveld de bal fraai om Unnerstall in de verre hoek. Kort daarna werd Vito van Crooij onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen van het strafschopgebied. De terecht toegekende penalty werd door Clint Leemans onberispelijk ingeschoten. De thuisclub kreeg nog een paar kansjes, maar in de stand kwam geen verandering meer. Een late treffer van Tissoudali werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.
Trainer Maurice Steijn baalde van de rode kaart voor Joppen. "Daardoor verloor de wedstrijd veel aan waarde. Dat is jammer. Maar we hebben wat dingetjes kunnen uitproberen. Volgende week tegen Sparta gaat het om het echie.”

VVV-Venlo - NEC 1-1.
Doelpunten: 52. Groeneveld 0-1, 58. Leemans 1-1 (strafschop).
Scheidsrechter: Bax. Toeschouwers: 1933. Rode kaart: 17. Guus Joppen (NEC).

Opstelling VVV-Venlo
Unnerstall; Dekker (76. Antonis), Promes, Röseler en Janssen; Rutten, Leemans (77. Labylle) en Van Crooij; Tissoudali, Thy en Hunte.


Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec