Nieuws

LARS UNNERSTALL #WORDTVVV

VVV-Venlo heeft zich versterkt met doelman Lars Unnerstall. De 26-jarige doelman komt over van Fortuna Düsseldorf waarmee hij zich wist te handhaven in de tweede Bundesliga. Lars was in Duitsland in het bezit van een aflopende verbintenis en tekent in Venlo voor één seizoen.
Unnerstall maakte zijn debuut in het betaalde voetbal voor FC Schalke 04 onder trainer Huub Stevens nadat eerste doelman Ralf Fährmann geblesseerd raakte. Lars staat in Duitsland bekend als een groot talent en werd lange tijd gezien als de nieuwe Manuel Neuer. Dit natuurlijk omdat ze allebei een Schalke-verleden hebben.

Na ruim 2,5 jaar in dienst van FC Schalke 04 en daar 34 keer onder de lat te hebben gestaan werd Unnerstall verhuurd aan FC Aarau dat toentertijd uitkwam in de Raiffeisen Super League, de hoogste competitie in Zwitserland. Na een half seizoen in Zwitserland keerde de doelman terug naar FC Schalke 04 dat hem op haar beurt weer verkocht aan Fortuna Düsseldorf. Daar zat de Duitse goalie sinds 2014 bij de selectie.
 
Manager voetbalzaken Stan Valckx is in zijn nopjes met de komst van de ervaren doelman. "Lars is met zijn 1 meter 98 een lange sterke doelman, met al zijn ervaring is hij iemand die voor VVV punten kan pakken’’. Huub Stevens, oud trainer van Lars, waarmee Stan veel contact heeft, is eveneens van mening dat Lars een regelrechte aanwinst is voor VVV-Venlo.

Unnerstall kwam in zijn carrière twee keer uit voor Duitsland onder 20. Daar maakte hij op 7 oktober 2010 zijn debuut in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen de Zwitserse leeftijdsgenoten. Leuk detail: Lars kwam na de rust in het veld voor Niclas Heimann, de doelman die in het seizoen 2012-2013 bij onze club onder contract stond.

Met het oog op het komende seizoen is het voor Lars dus de tweede keer dat hij een buitenlands avontuur aangaat.
Lars is erg blij met de overstap naar VVV-Venlo. Het totale plaatje klopte helemaal, door deze overstap kan Lars zich op een hoog niveau laten zien en ook nog eens in zijn eigen omgeving blijven wonen.

Wij willen Lars heel veel succes wensen bij onze club en hopen dat hij zijn bijdrage kan leveren aan de prestaties komend seizoen.

LARS UNNERSTALL #WORDTVVV
Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec