Nieuws

STAN VALCKX MANAGER VOETBAL BIJ VVV-VENLO

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van VVV-Venlo maakte algemeen directeur Marco Bogers officieel bekend dat Stan Valckx per 1 januari 2017 benoemd is tot Manager Voetbal. Stan Valckx was al enkele jaren aan onze club verbonden als adviseur technische zaken.

Marco Bogers: "Het samenstellen van een selectie gebeurt niet van vandaag op morgen. Dit is een voortdurend proces waarbij de nodige expertise en ervaring komt kijken. Zowel voor bestuur en directie als voor onze staf is het belangrijk om deze kwaliteiten in huis te hebben en dat hebben wij in de persoon van Stan Valckx. Stan is dagelijks op de club, onderhoudt de contacten met de hoofdtrainer, overige stafleden en het technisch platform en houdt nauwlettend de individuele- en teamontwikkeling in de gaten. Daarnaast beschikt hij over een groot en waardevol netwerk waarvan we gebruik kunnen maken. Voor ons allen is Stan inmiddels veel meer geworden dan een klankbord of adviseur. Ik ben dan ook verheugd te kunnen mededelen dat Stan vanaf 1 januari de officiële functie vervult van Manager Voetbal en zich hier de komende jaren intensief voor wil blijven inzetten.”

Voetbalcarriëre
Stan Valckx begon in het seizoen 1983/84 zijn profcarrière bij VVV-Venlo. Hij speelde vijf seizoenen voor onze club, waarvan de laatste drie in de Eredivisie. In het seizoen 1988/89 verkaste Stan naar PSV. Daar speelde hij tot 1992, waarna hij een contract tekende bij Sporting Lissabon. Hier voetbalde hij twee seizoenen, en tijdens zijn derde seizoen in Portugal keerde hij weer terug naar PSV. Stan Valckx bleef tot het eind van zijn carrière in 2000 bij PSV spelen. Stan Valckx speelde in totaal twintig interlands voor het Nederlands elftal. Na zijn voetbalcarrière is Stan Valckx actief geweest als spelersmakelaar en technisch directeur bij diverse clubs in binnen- en buitenland.

 

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec