Menu

Aanvaller Jafar Arias naar VVV-Venlo

woensdag 20 mei 2020

De 24-jarige Jafar Arias verruilt FC Emmen voor VVV-Venlo. De Nederlandse aanvaller met roots op Curaçao, tekent in Venlo een overeenkomst voor één seizoen met een optie voor een extra seizoen.

Arias debuteerde in het betaalde voetbal voor FC Groningen. Dat deed hij in het seizoen 2014-2015. Hij verruilde de Noordelingen één seizoen later voor FC Dordrecht, waar hij drie seizoenen speelde. In 2018 vertrok Arias van FC Dordrecht naar FC Emmen. Met de Drentenaren kwam hij de afgelopen twee seizoenen uit in de Eredivisie.

De 1,91 meter lange centrumspits legde er in 50 Eredivisiewedstrijden voor FC Emmen vier ‘in het netje’. Eén daarvan, liet hij in januari 2019 namens de Drentenaren aantekenen in De Koel. Arias is inmiddels ook international en komt uit voor het nationale team van Curaçao, waarvoor hij tot op heden in totaal 7 interlands speelde.

Jafar Arias is verheugd over zijn transfer naar VVV-Venlo: “VVV is een mooie club. Ik ken de club natuurlijk goed. Heb er veel tegen gespeeld met mijn vorige clubs en ken De Koel dan ook als een authentiek en gezellig stadion, waar supporters fanatiek achter de club staan. Het feit dat er nu een natuurgrasmat komt te liggen draagt alleen maar bij aan de keuze voor de club. Maar natuurlijk kies ik voor het totaalpakket, waarvan ook de ambities en de speelwijze van de club onderdeel uitmaken. En die kwamen in mijn gesprekken met de club heel duidelijk naar voren. VVV-Venlo gaat voor een herkenbare speelstijl, gecombineerd met passie en strijd om op die manier wederom een seizoen in de Eredivisie veilig te stellen.”

Technisch Manager Stan Valckx: “Jafar staat al een tijdje bij ons op ‘het lijstje’. Hij is een complete spits. Snelheid, kracht, balvastheid en doelgerichtheid, het zijn allemaal eigenschappen die op hem van toepassing zijn. Met hem halen we een aanspeelpunt in de voorhoede binnen, die past binnen een bepaalde speelstijl die we kunnen hanteren. Onder meer bij FC Dordrecht heeft hij in het recente verleden laten zien dat hij een neusje voor de goal heeft. Bij FC Emmen heeft hij zich afgelopen twee seizoenen kunnen ontwikkelen en laten zien van meerwaarde te kunnen zijn op Eredivisieniveau. Die ontwikkeling zal hij nu bij VVV-Venlo verder moeten doorzetten.”

mf2