Menu

Bakayoko bezorgt VVV-Venlo nederlaag

vrijdag 14 januari 2022

VVV-Venlo heeft in de tweede wedstrijd van 2022 geen resultaat weten te boeken. In Covebo Stadion - De Koel - kwam de ploeg van trainer Jos Luhukay nog wel op voorsprong via Brian Koglin, maar Johan Bakayoko bezorgde VVV daarna met vier doelpunten een nederlaag: 1-4.

Vorige week begonnen de Venlonaren de tweede seizoenshelft met een knappe 1-2 overwinning op bezoek bij De Graafschap door doelpunten van Aaron Bastiaans en Nick Venema. Luhukay had ondanks de terugkeer van Sven Braken en Yahcuroo Roemer dus weinig reden om zijn opstelling aan te passen. In de eerste helft slaagde VVV er met dezelfde elf namen als in Doetinchem in om Jong PSV goed van zich af te houden. Het eerste serieuze gevaar kwam ook van Limburgse zijde via Wassim Essanoussi. De middenvelder controleerde de bal op de borst na een voorzet van Stan van Dijck en zag zijn schot geblokt worden. Daarna was het even wachten op een serieuze kans, die na twintig minuten uiteindelijk werd gecreëerd door Jong PSV. Een Eindhovense speler slalomde tussen twee VVV’ers door en kreeg daarna een goede schietkans. Zijn schot kon echter nog net van richting veranderd worden door een verdediger van VVV, waardoor het slechts een hoekschop opleverde voor de bezoekers.

Met gelijke score de rust in
Een paar minuten na dat moment, wat het enige wapenfeit van Jong PSV was in het eerste halfuur, slaagde VVV erin om op voorsprong te komen. Kersverse nieuwe eerste aanvoerder Koglin dribbelde op en kon van afstand onbedreigd uithalen. Het lage schot van de Duitser belandde vervolgens precies in de verre hoek: 1-0. Koglin bezorgde zijn ploeg daarmee en flinke opsteker in een ietwat tamme eerste helft, waarna VVV via Stan van Dijck ook een goede kans kreeg om de marge te verdubbelen. De gelegenheidsmiddenvelder kopte net naast uit een voorzet van Tobias Pachonik. Zo bleef het dus 1-0, al kwam er tien minuten later alsnog verandering in de score. Dit keer was het echter Jong PSV dat het net wist te vinden. Bakayoko kreeg de gelegenheid om vanaf randje zestien aan te leggen en schoot de bal op vergelijkbare wijze als Koglin voorbij VVV-doelman Delano van Crooij.

Jong PSV vanaf elf meter op voorsprong
Daar bleef het bij in het eerste bedrijf en dus stond VVV na de onderbreking voor dezelfde opgave als tegen De Graafschap: een 1-1 score omzetten in een overwinning. In de jacht op de zege bracht Luhukay Levi Smans binnen de lijnen als vervanger van Essanoussi. In Doetinchem slaagden de Venlonaren erin om opnieuw op voorsprong te komen, maar vrijdag viel het kwartje in de openingsfase van de tweede helft de andere kant op. Na een overtreding van Van Dijck tekende Bakayoko vanaf de strafschopstip voor zijn tweede treffer van de avond. Kort daarna was ook Koglin dicht bij zijn tweede doelpunt, maar hij kreeg zijn hoofd niet voldoende tegen de bal aan uit perfect aangesneden vrije trap.

Bakayoko beslist duel hoogst persoonlijk
VVV bleef ook na dat moment aandringen en was via Van Dijk opnieuw gevaarlijk. Zijn kopbal kon ternauwernood gekeerd worden door doelman Maxime Delanghe. Terwijl VVV dus zichtbaar op zoek was naar de gelijkmaker, viel het beslissende doelpunt aan de andere kant van het veld. Van Crooij leverde de bal in bij Bakayoko, die daar dankbaar gebruik van maakte. De rechtsbuiten kwam naar binnen verdubbelde de marge met zijn derde doelpunt. Daarmee gooide hij de wedstrijd definitief in het slot, want in de laatste twintig minuten was VVV niet in staat om nog iets te forceren. Vijf minuten voor tijd was het nog een keer raak voor Bakayoko, die de eindstand op 1-4 bepaalde met een voorzet die binnenviel bij de tweede paal.

VVV-Venlo – Jong PSV: 1-4 ( 1-1 )
24. 1-0, Brian Koglin.
35. 1-1, Johan Bakayoko
52. 1-2, Johan Bakayoko (p.)
68. 1-3, Johan Bakayoko
84. 1-4, Johan Bakayoko
Scheidsrechter:  Dhr. Cantineau
Gele kaarten: Da Graca, Janssen (VVV-Venlo), Comenencia, Sealy (Jong PSV)

Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Tobias Pachonik ( 82. Yahcuroo Roemer), Brian Koglin, Kristopher Da Graca, Simon Janssen, Joeri Schroijen ( 72. Sven Braken); Stan van Dijck, Kees de Boer, Wassim Essanoussi ( 46. Levi Smans); Nick Venema, Aaron Bastiaans.

Opstelling Jong PSV: Maxime Delanghe; Nathangelo Markelo, Livano Comenencia, Dennis Vos, Fedde Leysen; Mathias Kjølø, Ismael Saibari, Mohamed Nassoh ( 62. August Priske); Johan Bakayoko ( 90. Isaac Babadi), Simon Colyn, Nigel Thomas ( 46. Dante Sealy).

mf2