Menu

Datum bekerwedstrijd bekend

woensdag 25 november 2020

Zaterdag 21 november vond de loting van de 2e ronde van de TOTO KNVB Beker plaats. Een bijzondere loting zonder amateurploegen en met de mogelijk om géén tegenstander te loten. 

Dat laatste was echter niet het geval en dus speelt VVV-Venlo op woensdagavond 16 december om 16.30 uur een bekerwedstrijd. Tegenstander is dan Almere City FC. Uit de loting kwam tegelijkertijd ook een uitwedstrijd en dus reizen onze mannen af naar Flevoland. 


Uitleg loting 2e ronde TOTO KNVB Beker

Door doelpunten van Georgios Giakoumakis ( 2x ), Jafar Arias en Tobias Pachonik, won VVV-Venlo met 4-2 van FC Den Bosch in de eerste ronde van de KNVB Beker. Aanstaande zaterdag 21 november vindt de loting plaats voor de 2e ronde van de TOTO KNVB Beker en uiteraard zitten wij in pot. Maar hoe zit dat met die amateurploegen? En hoe komt de loting er precies uit te zien? Wij zetten het graag voor je op een rijtje!

Zonder amateurploegen verder
De gedeeltelijke lockdown zal tot in ieder geval medio december aanhouden, dat gaf de overheid afgelopen week te kennen. Mede daardoor is door de KNVB besloten om het toernooi om de TOTO KNVB Beker dit seizoen uit te spelen met uitsluitend de betaald voetbalorganisaties die tot op dit moment nog deelnemen aan het toernooi.

  • De nog te spelen wedstrijden van ronde 1 komen te vervallen. BVO’s die in ronde 1 gekoppeld waren aan een amateurvereniging zijn geplaatst voor ronde 2;
  • Tevens zijn voor ronde 2 ook geplaatst: de winnaars van de 11 reeds gespeelde wedstrijden van ronde 1 en de 4 BVO’s die uitkomen in de groepsfase van de UEFA clubcompetities;
  • Aan ronde 2 nemen in totaal 23 BVO’s deel, die strijden voor 16 plaatsen in de achtste finales;
  • De loting voor ronde 2 zal dan op basis hiervan een opzet kennen waarbij 7 wedstrijden worden geformeerd en 9 bye’s worden vergeven voor de achtste finales. Dat betekent dat er 9 ploegen niet in actie komen in ronde 2 en direct geplaatst zijn voor ronde 3;
  • Voor de loting van ronde 2 is geen sprake van beschermde posities en elke BVO kan dan ook aan iedere andere BVO worden gekoppeld dan wel een bye ontvangen. 

De veertien ploegen die wél in actie moeten komen, spelen hun wedstrijden op 15, 16 of 17 december.

mf2