Menu

Bijzondere afsluiting Bijzondere Eredivisie

donderdag 29 juli 2021

Tijdens een mooie en bijzondere afsluiting werd op woensdagmiddag 28 juli het seizoen van de Bijzondere Eredivisie uitgeluid. Alle deelnemers en hun familie waren aanwezig in Covebo Stadion - De Koel -. Na een openingswoordje van trainers Esther en Roel én een sfeervolle compilatie van het afgelopen bijzondere seizoen, toog het gezelschap naar buiten. Daar werd op de parkeerplaats een spannende ‘battle’ flessenvoetbal gehouden. De flessen, inclusief water, vlogen letterlijk door de lucht. De juichkreten volgenden rap.

Eenmaal binnen aangekomen was het tijd voor een serieuze noot. Drie ouders van Bijzondere Eredivisie-deelnemers deden hun verhaal. Zo bleek maar weer eens hoe belangrijk het project van de club, in samenwerking met de VVV Foundation, daadwerkelijk is. De impact die een plekje in het Bijzondere Eredivisie-team heeft op de deelnemers is groot. Eén vader gaf middels een Vrolijk Voetbal Verhaal aan: “Het zelfvertrouwen gaat wezenlijk omhoog. Zelfs op school heeft ze nu het hoogste woord in een kringgesprek, daar waar ze voorheen een dame van weinig woorden was.” “Naast het plezier van de deelnemers en de familie, is dát waar je het als club en Foundation voor doet: het verschil maken!”, glunderde Josine van Loon, bestuurslid van de VVV Foundation, na afloop.

De mooie verhalen waren de inleiding voor nog mooiere verhalen. Alle deelnemers kregen namelijk te horen dat hun Bijzondere Eredivisie-contract met één seizoen verlengd werd. Die boodschap had een luid gejuich tot gevolg. Algemeen Directeur Marco Bogers schoof aan om in een echte spelerspresentatie-setting de spelerscontracten te ondertekenen. Na afloop werd er uiteraard geproost op dit heugelijke feit en was er ruimte voor een verdiend hapje en een drankje.

De Bijzondere Eredivisie wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Vriendenloterij, Het Gehandicapte Kind, Welkom Energie, Covebo, vidaXL, ACS Cleaning bv, Seacon Logistics, Resifence.nl en Personato.

Tevens danken wij onze belangrijke partner IKS Noord-Limburg voor de ondersteuning van dit fantastische project!

Meer weten over de Bijzondere Eredivisie? Bekijk de volgende link: https://bijzondere-eredivisie.nl

mf2