Menu

GeelZwart VVV-Venlo - SC Heerenveen

maandag 16 april 2018

Nee, het resultaat viel niet mee afgelopen zaterdag. SC Heerenveen trok met 2-0 aan het langste eind en nam de punten mee terug naar Friesland. Jammer, want voor rust waren beide teams gelijkwaardig en miste VVV zelfs een strafschop in deze wedstrijd die mede mogelijk was gemaakt door de wedstrijdpartners Munckhof Groep, Collectione en Tinnemans Keukens. Het mocht de sfeer amper drukken, want de weersomstandigheden waren prima. Het was een aangename lenteavond en ook in de Rabobank Venlo Business Lounge was de stemming prima, mede dankzij de overheerlijke hapjes van cateringpartner Bruiz.

De spelers kwamen natuurlijk weer niet alleen het veld op voor de aftrap van de wedstrijd. Ze werden weer vergezeld door zeer enthousiaste KoelKids. Dat waren dit keer Eljero Boots, Givyano Boots, Lucas van Heijster, Fenne Boers, Lynn Wismans, Fenne Wismans, Yannick Coenen, Mika Meewis, Luka Meewis, Nik Pollux en Maxim Verdellen. Omdat Heerenveen geen eigen player escorts mee had gebracht, liepen jeugdspelers van PartnerClub Kwiek Venlo met de Friezen mee. Dat waren Sami Boulbaroud, Jayden van der Ree, Berkant Bulent,  Kane Mafficioli del Casteletto, Sjors Ronckers, Emre Akdis, Ilyas Taibi, Imad Karim, Umut Can Uyar, Berkay Bulent en Cagatay Bulent.

De mascottes waren Yulian Hamans en Nina van den Essen en de vlaggendragers waren Tom Willemsen en Sjoert Peeters.

Fan of the Match was dit keer Mike Kuenen. Mike is 12 jaar en komt uit Ysselsteyn. Hij speelt daar zelf in de JO13. Mike is een echte VVV-fan en dit seizoen voor het eerst met zijn opa naar VVV-Feyenoord geweest. Daar heeft hij het nu nog steeds over, want het heeft allemaal heel veel indruk op hem gemaakt.

De ruststand was 0-0 en terwijl de spelers even op adem kwamen, was het op het veld een drukte van belang. Zo waren de leden van de PartnerClub van de Week, HBSV uit Hout-Blerick, bezig met het Sport 2000 Latje Trappen. Helaas hadden Silver van der Ark, Roos de Brabander, Maud Huijs, Tijn Klerken en Nick Linssen het vizier niet op scherp staan. De lat werd niet getroffen en daarmee sluiten de Hout-Blerickse latjetrappers de ranglijst, samen met het vijftal van Wittenhorst.

Verder liepen de leden van alle G-teams die in de loop van het seizoen meededen aan de shoot outs een ereronde. Ze kregen een luid applaus van het publiek.

Ook werd vak O5 verblijd met een pizzapunt van Domino’s Pizza’s terwijl de jeugdafdeling van VVV-Venlo werd verblijd met een heuse VVV-fiets, geleverd door Verbong Tweewielers uit Grubbenvorst. Eigenaar Paul Verbong is de vader van reservekeeper Bram Verbong en hij kent het belang van een goede jeugdopleiding. Daarom stelde hij de extra fiets beschikbaar, naast de fraaie tweewieler die bestemd is voor de individuele winnaar van het Sport 2000 Latje Trappen. Met nog één duel te gaan is Thijs Philipsen van VV Bieslo de trotse klassementsleider met drie treffers.

Na de hervatting trok Heerenveen dus aan het langste eind door optimaal te profiteren van de paar kleine kansen die ze kregen. Een domper voor VVV-Venlo, dat nog maar één kans krijgt om dit seizoen thuis nog eens punten te pakken. Op 29 april staat de Limburgse derby tegen Roda JC op het programma, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Maar de sfeer leed amper onder het  verlies. Danny Post werd uitgeroepen tot Media Markt Man of the Match. Zijn bandje mocht hij afstaan aan Aanvoerdersbandsponsor Broekmans Patisserie. Balsponsor was Blue People IT.

We mogen wel zeggen dan het zaterdag na de wedstrijd nog lang gezellig bleef in Seacon Stadion - De Koel -. Komende donderdag, 19 april, speelt VVV-Venlo alweer zijn volgende wedstrijd, in de Johan Cruijff ArenA tegen de nummer twee van de ranglijst, Ajax. En dan is het dus zondag 29 april voor het laatst dit seizoen in het eigen stadion te doen als Roda JC op bezoek komt. En wedstrijd waar de fans reikhalzend naar uitkijken!

mf2