Menu

Gevolgen aangescherpte maatregelen

dinsdag 24 maart 2020

Maandagavond 23 maart hebben minister-president Rutte en verschillende ministers nieuwe, verscherpte maatregelen aangekondigd in het kader van de bestrijding van het Coronavirus. Deze maatregelen hebben uiteraard een enorme impact maar het staat buiten kijf dat gezondheid voor alles gaat. Wat zijn de gevolgen van de maatregelen voor VVV-Venlo?

Allereerst blijven eerder afgekondigde maatregelen van kracht.  Daarnaast is de meeste bepalende maatregel voor de club de volgende:

Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen.

Bedrijfsmatige gevolgen voor VVV-Venlo

  • Covebo Stadion - De Koel - blijft in ieder geval tot 1 juni gesloten;
  • Alle evenementen en bijeenkomsten van VVV-Venlo en de VVV Foundation die vóór 1 juni gepland stonden zijn afgelast.

Eredivisie en wedstrijden VVV-Venlo
Op dit moment is voor ons ook nog niet helemaal duidelijk wat de gevolgen zijn voor het (Nederlandse) voetbal, voor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie en voor onze competitiewedstrijden.

De KNVB heeft ons maandagavond meteen aangegeven dat:

  • Zij inzake de vernieuwde maatregelen per direct in contact zijn getreden met de diverse ministeries en op de uitkomst daarvan wachten;
  • Dinsdagmiddag 24 maart een bijeenkomst gaat plaatsvinden om de gevolgen van de aangescherpte maatregelen te inventariseren en de vervolgstappen te bepalen;
  • Voor dat laatste echter tijd nodig is om hier gezamenlijk goed naar te kijken.

VVV-Venlo is derhalve op dit moment in afwachting van de zaken die de KNVB in overleg met ECV, CED en clubs gaat bespreken. Tot die tijd kunnen we als club helaas géén duidelijkheid bieden of opheldering verschaffen over bepaalde zaken betreffende de voortgang van de competitie.

Voor meer informatie in deze is de KNVB de officiële woordvoerder.

mf2