Menu

Grote winnaars Top-Toernooien

woensdag 12 juni 2019

Traditioneel vonden in het Pinkerweekend weer de Top-toernooien plaats bij SV United (U9 ), VVV’03 (U9 ), SV Panningen (U11 ) en SV Blerick (U14 ). Deze internationale jeugdvoetbaltoernooien zijn respectievelijk Co-Partner- en PartnerToernooien van VVV-Venlo.

SV United (U9 )
Voor de eerste maal werd in Wanssum een combi-toernooi gehouden. Dit in samenwerking met VVV’03. AC Milan werd winnaar van dit toernooi met als goede tweede het U10-team van de organiserende vereniging SV United. De derde plaats ging naar KAA Gent uit Belgie en Wolverhampton Wanderers uit Engeland eindigde op een vierde plaats. Het team van ToernooiPartner VVV-Venlo eindigde op een vijfde plaats. Federico Mastroianni van AC Milan werd als beste speler van het toernooi winnaar van de Jeu Sprengers Award.

VVV’03 (U9 )
Ook dit jaar was de thuishaven van VVV’03 weer het strijdtoneel van de U9-jeugd. Ajax werd hier winnaar door in de finale AC Milan met 2-1 te verslaan. Derde werd het Belgische KAA Gent en als uitstekend vierde in een sterk deelnemersveld VVV-Venlo. Ilay Grootfaam van Ajax won in Venlo de Jeu Sprengers Award. De Fair Play-prijs van de NKS ging naar De Graafschap.

SV Panningen (U11 )
In een sterk bezet veld won Ajax in de eindstrijd met 2-0 van AZ en werd als toernooiwinnaar gekroond. De derde plaats ging naar het Belgische Anderlecht en vierde werd Feyenoord. Het team van VVV-Venlo eindigde op een tiende plaats. De speler Pharell Nasli werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi en hiermee winnaar van de Jeu Sprengers Award. De NKS Fair Play-prijs werd in Panningen gewonnen door Borussia Mönchengladbach uit Duitsland.

SV Blerick (U14 )
FC Utrecht was de sterkste in Blerick bij de plaatselijke SV. De Domstedelingen wonnen in de finale met maar liefst 3-0 van het Duitse Fortuna Düsseldorf. Het brons ging naar het Poolse Zaglebie Lubin dat in de strijd om de 3e en 4e plaats met 1-0 zegevierde over VVV-Venlo. De Jeu Sprengers Award voor beste speler ging naar Dorian Nacu van Fortuna Düsseldorf, terwijl Zaglebie Lubin ook beslag wist te leggen op de Fair Play-prijs van de NKS.

Zomerstop
Na de zomerstop vindt het vervolg van de Top-toernooien plaats bij SHH Herten (U17 ) op 17 en 18 augustus, Wittenhorst (U10 ) op 24 augustus en GFC’33 (U13 ) op 7 en 8 september.

TopSport in uw eigen regio!

mf2