Menu

Helmond te sterk in oefenduel ( 1-4 )

vrijdag 23 juli 2021

Op het prachtig gelegen sportpark Ter Horst van RKSV Wittenhorst speelde VVV-Venlo op vrijdag 23 juli jl. de vierde oefenwedstrijd van het seizoen. Tegenstander: Helmond Sport. De Brabanders, onder leiding van trainer Wil Boessen, worden ook in de competitie bevochten door de Venlonaren. Een prima test dus voor de mannen van Jos Luhukay.

De ‘thuisploeg’ speelde zonder de nieuwste aanwinst Joeri Schroijen. De Weertenaar landde woensdaag jl. op Nederlandse bodem en trainde pas één keer mee met de Venlose formatie. Het was VVV-Venlo dat feller van leer trok. In de tiende minuut stoomde gelegenheidsrechtsback Guus Hupperts door over rechts. Zijn voorzet bereikte Simon Janssen net niet. In de daaropvolgende aanval was het Kees de Boer die op goal wilde rossen, maar zijn poging werd in de kiem gesmoord door een Helmondse verdediger. Helmond Sport besloot te reageren. In de zestiende minuut leidde de eerste de beste aanval tot de 0-1. Goselink tikte eenvoudig binnen. Nog geen vijf minuten later was het weer Houttequiet die doeltreffend afrondde. De Helmondse aanvaller passeerde doelman Lukas Zima via een carambole met beide doelpalen. En zo keken de geelzwarten na 21 minuten ineens tegen een 0-2 achterstand aan. Een tegenvaller voor trainer Jos Luhukay en zijn mannen. Het doelpunt van Helmond leidde een fase in die niet leuk was om naar te kijken. Beide ploegen wilde wel, maar er kwamen weinig gevaarlijke aanvallen voort uit de goede bedoelingen. Tot aan de 45e minuut… Toen besloot spits Sven Braken twee verdedigers van Helmond op het verkeerde been te zetten en de bal snoeihard in de kruising boven keeper Mantel te jagen: 1-2. Het was het eerste doelpunt van de Maastrichtenaar, die dat feit uitbundig bejubelde. Het doelpunt was er dan ook wel één om in te lijsten. Daar kreeg Braken dan ook alle tijd voor. De Venrayse scheidsrechter floot nagenoeg meteen voor de rust.

In de tweede helft waren er géén wisselingen aan VVV-kant. Toch was Helmond eerder scherper na rust. Goselink scoorde al na twee minuten in het tweede bedrijf. Hij passeerde Zima na een aanval over rechts: 1-3. Even later viel er weer een gevaarlijke situatie te noteren. Een scrimmage voor het doel van de Tsjechische VVV-goalie liep voor de VVV-ers goed af. Het eerste kwartier hielden de bezoekers de thuisploeg echt in een houtgreep. De geelzwarten kwamen er nauwelijks uit. In de 60e minuut joeg Van Keilegom de 1-4 feilloos binnen. Helmond sport speelde met de Venlonaren. En het leek er niet op dat daar snel een eind aan ging komen. Waar wel een einde aan kwam, was de wedstrijd voor Wassim Essanoussi, Aaron Bastiaans en Yannick Leliendal. Voor hen in de plaats kwamen Levi Smans, Thijme Verheijen en Stan Henderikx. In de 67e minuut kreeg Sven Braken een opgelegde kans om de 4-2 aan te tekenen. Zijn schot werd echter ternauwernood gekeerd door Mantel. In de 74e minuut was het invaller Thijme Verheijen die het doel van Mantel onder vuur nam. Maar ook deze poging was een prooi voor de Helmondse goalie. Het laatste kwartier maakten Stan van Dijck en Lars Nabbe hun opwachting nog. Zij vervingen Simon Janssen en Brian Koglin. Het mocht niet meer baten wat betreft de uitslag. Die bleef onveranderd: 1-4.

VVV-Venlo speelt zaterdag 31 juli in Covebo Stadion - De Koel - tijdens de Herman Teeuwen Memorial tegen de Griekse topclub Panathinaikos. De wedstrijd begint om 16.00 uur. Het is de laatste oefenwedstrijd alvorens de competitie begint voor de mannen van Jos Luhukay. Op zondag 8 augustus om 14.30 uur wordt thuis afgetrapt tegen NAC Breda.

mf2