Menu

Het geelzwart VVV-Venlo - Excelsior

maandag 11 maart 2019

Het zoet van overwinning is zo ontzettend lekker! Nadat het spel de afgelopen weken prima was, maar er geen punten werden gepakt, was dat nu dan eindelijk wel het geval in deze wedstrijd die mede mogelijk was gemaakt door wedstrijdsponsor SLV. Overigens tegen een sterk spelend Excelsior, dat moet gezegd worden. Maar lekker was het wel. En dat uitgerekend op de verjaardag van de geblesseerde Jerold Promes. Vanaf deze plek: van harte, Jerold!

Het was al met al een feestelijke avond. Die begon natuurlijk met de opkomst van de spelers, die weer vakkundig vergezeld werden door onze KoelKids. Dat waren Jinte Peeters, Siebe Peeters, Finn Bolderdijk, Roan Bolderdijk, Dylano van Kessel, Luuk Westheim, Siem Holthuijsen, Dilara Hweintges, Noud Janssen, Tije Lamers en Gilles van Enckevort. Ook de spelers van Excelsior liepen aan de hand van KoelKids naar de middenstip. Dat waren Sem Niens, Sjors Janssen, Nora Boumloud, Romeo op de Laak, Mees Janssen, Ves Huijs, Richard Rycerz, Boy Hoeijmakers, Quin Peeters, Owen Peeters en Sem Cremers. De mascottes waren Pleun Janssen en Julia Clevis en de vlaggendragers waren Alisha Derkx en Charel Derkx. Bovendien waren er dit keer twee Fans of the Match, namelijk Jaliesa en Gresome Dalen. Gresome kan goed voetballen maar had een moeilijke tijd, net als zijn zus Jaliesa. Ze hebben allebei alfa thalassemie waardoor ze erg vermoeid zijn. Sinds vorig jaar kwam daar nog het trieste nieuws overheen dat hun vader longkanker heeft en zijn overlevingskansen zijn niet groot. Daarom was het mooi dat Gresome en Jaliesa even afleiding hadden als Fans of the Match.

Ze zagen onder meer dat VVV pal voor rust op voorsprong kwam. Johnatan Opoku kopte een prachtige vrije schop van Peter van Ooijen loepzuiver in de hoek en dat betekende 1-0.

Er was weer van alles te beleven in de pauze. Dankzij  ‘das verrückte Zwei Brüder Spiel’ werd een supporter op de O-tribune blij gemaakt met een tegoedbon die bij de Venlose supermarkt vrij te besteden is. Partnerclub HBSV deed mee aan de strijd om de Latje Trappen Bokaal. Maar dat ging niet best! Chiem Bouten, Siem Greijn, Glenn Sneijers, David Spelten en Finn Tönnessen raakten allen de lat niet. In het voorlopige klassement is HBSV hekkensluiter met nul punten. Erg jammer!
Verder werd de finale gespeeld van de MIFA FIFA Cup. De strijd ging tussen de vakken VN3 en VN4. Uiteindelijk won VN4 de cup dankzij Robin Huijs en Mack Gielen.

De Voetbal Extra-shoot out ging tussen VV Heijen en SV Venray. Uit Heijen kwamen Joost Elbers, Mario Jans, Stefan Jacobs, Brooklyn Vissers, Andre Westenbrink en Tijs Verhoeven. Namens SV Venray waren dat Mike Bierens, Dylan Sanders, Nicole Huebers, Michel van der Male en Angelien Jacobs. Ze hadden een geweldige avond!

Na rust bleef het spannend tot de laatste seconde, maar mede dankzij fantastisch keeperswerk van Lars Unnerstall bleef VVV aan de goede  kant van de score. Lars werd dan ook Budget Home Store XXL Man of the Match. Dat leverde Rob Leeuw een cheque van 150 euro op! Balsponsor was TIP Trailer, Aanvoerdersbandsponsor was Cr8las en Cateringpartner was Brasserie Retro, die voor allerlei heerlijks zorgde.

De overwinning werd uitbundig gevierd. En er werd al meteen reikhalzend uitgekeken naar komende zondag, wanneer er wéér een thuiswedstrijd op de rol staat. Tegenstander in Covebo Stadion - De Koel - is dan regerend landskampioen PSV.  

mf2