Menu

Het geelzwart rondom #VVVGRO

maandag 16 september 2019

Negen punten uit zes wedstrijden. Een meer dan prima gemiddelde en dat is door een groot deel te danken aan Venlonaer Evert Linthorst. Nadat hij de twee doelpunten in en tegen FC Utrecht voor zijn rekening nam, deed hij dat afgelopen zaterdag ook met de winnende treffer. Het eerste doelpunt kwam van de voet van nieuweling John Yeboah die meteen zijn waarde liet zien.

De Invictus Games
In samenwerking met Seacon stond deze complete wedstrijd in het teken van de Invictus Games Den Haag 2020. Een geweldig internationaal sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen. In de 20e minuut stond het publiek massaal op om te applaudisseren voor de militairen en voorafgaand aan de wedstrijd landde een parachutist van defensie in de middencirkel om de wedstrijdbal te overhandigen aan de scheidsrechter en de Fan of the Match.

Fan of the Match
Toen het stadion volgestroomd was, kon de wedstrijd beginnen. Het clublied klonk en uit de tunnel verschenen de teams van VVV-Venlo en FC Groningen met daarvoor de scheidsrechter én onze Fan of the Match. Eerder had hij de trainer al ontmoet en na de wedstrijd zal die ook nog alle spelers ontmoeten. Een prachtige dag voor Gijs Baur die zo zijn welverdiende steuntje in de rug kreeg.

LK Latje Trap
De vroege bezoekers op deze zaterdag hebben het ongetwijfeld meegekregen. Voorafgaand aan de wedstrijd vond namelijk de halve finale van het Limburgs Kampioenschap Latje trap plaats. Vijfentwintig deelnemers streden voor een plekje in de felbegeerde finale. De drie deelnemers die het vaakst de bal op het bovenste aluminium kregen, mochten zich opmaken voor de finale in de rust van VVV-Venlo - FC Groningen.

Binnen het kwartier kwamen we op voorsprong door de razendsnelle Yeboah. Eén minuut voor rust werd het echter gelijk door een prachtig afstandsschot van Hrustic. De ploegen zochten de kleedkamers op met een 1-1 ruststand en dat betekende dus de finale van het LK Trapje trap op het veld van Covebo Stadion - De Koel -. Frank Ummenthun hield zijn zenuwen het beste in bedwang en mag zich dit seizoen Limburgs Kampioen Latje Trap noemen.

mf2