Menu

Jong NAC Breda - Jong VVV-Venlo 1-0

maandag 30 september 2019

VVV-Venlo moest op maandag 30 september op bezoek bij nummer 2 NAC Breda, dat de voorgaande vier wedstrijden had gewonnen. Om 18.30 werd er afgetrapt op Sportpark Heksenwiel in de volgende jacht op drie punten.

De eerste vijf minuten waren voor de Venlonaren die fel aan de wedstrijd begonnen en zo de Bredase verdediging tot moeilijkheden bracht. Daarna begonnen de gastheren beter in de wedstrijd te komen, waarna het spel in evenwicht bleef. In het tweede kwartier was het NAC dat dominanter aan de bal was, maar dat had geen gevolgen en de geel-zwarten konden zonder kleerscheuren deze fase doorkomen.

Na het half uur kwamen de eerste grote kansen voor beide ploegen. NAC wist met Sjaak Kuyper en Jordan van der Gaag gevaarlijk voor het Venlose doel te komen, maar in beide instanties weerhield Delano van Crooij zijn ploeg voor een achterstand. Toch was het VVV dat tegen het einde van de eerste helft de grootste kans had op de voorsprong. Joep Munsters zette zowel Samuel Scheimann en Aaron Bastiaans alleen voor de keeper, maar beide wisten de keeper niet te verschalken. Daardoor gingen we de rust in met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft begon met een hogere intensiteit met beide ploegen die vol wilden aanvallen. Dit zorgde er ook voor dat er meer gaten ontstonden op het veld en dat leidde weer tot een serie kansen. Sotirios Kokkinis kreeg een grote mogelijkheid maar hij werd in de rug gelopen en kon zo niks forceren. Even later in de 65e minuut kon de thuisploeg wel de goal forceren en wist het via Jop van der Avert de 1-0 te noteren. Een kleine domper voor de Venlonaren die nu op zoek moesten naar de gelijkmaker.

Het was VVV-Venlo dat bleef dreigen aan de flanken met Kokkinis en Yahcuroo Roemer, maar zij konden helaas geen stempel drukken. NAC kwam twee keer gevaarlijk bij een 2-0 voorsprong, maar een wild schot en de lat zorgden ervoor dat VVV nog in de wedstrijd bleef. Een doelpunt voor VVV-Venlo zat in de lucht. Er werd werkelijk alles gedaan om die gelijkmaker te forceren door met Stan van Dijck als breekijzer voorin te spelen en zelfs keeper Van Crooij ging nog mee naar voren. Maar dit mocht helaas niet baten.

VVV-Venlo verloor met 1-0 van een sterke tegenstander, maar was zeker niet de mindere in deze strijd. De Venlonaren hadden de grootste dreiging en hadden de pech dat er geen goal werd gemaakt.

De volgende tegenstander is Jong FC Dordrecht dat op maandag 21 oktober op bezoek komt in Venlo.

Jong NAC Breda  – VVV-Venlo 1-0 ( 0-0 )
Scoreverloop: 65. Van der Avert ( 1-0 )
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Scheimann, Van Bruggen, Van Dijck, Dekker; S. Janssen, J. Munsters ( 46. Nabbe ), Samson ( 70. Probst ); Bastiaans ( 46. Roemer ), Kokkinis en Van Dooren.

mf2