Menu

Nostalgische VVV-middag

maandag 21 oktober 2019

Viering bekerwinst 1959 tijdens nostalgische VVV-middag bij De Witte

Komend weekend gaat de klok traditiegetrouw weer een uurtje terug, maar zondagmiddag gaat de klok bij De Witte in Venlo voor even nog veel verder terug. Zestig jaar maar liefst, want tijdens een speciale, nostalgische voetbalmiddag wordt de legendarische bekerwinst van VVV van 1959 gevierd. Bezoekers worden helemaal in de sfeer van toen gebracht.

Het is inmiddels zes decennia geleden dat VVV in Den Haag tegen ADO de KNVB Beker veroverde, maar de bekerhelden van toen zijn nog lang niet vergeten. Dit jaar stonden twee sleutelspelers weer volop in de belangstelling: over Herman Teeuwen verscheen het door Gerrit van der Vorst geschreven boek Herman, Herman! en over international Jan Klaassens schreef Finbar van der Veen de biografie Sportman. Samen met de Socio Club is Van der Veen initiatiefnemer van de middag.

VVV-liefhebbers zullen bij De Witte flink aan hun trekken komen: de bekerwinst van 1959 zal op verschillende manieren worden belicht. Zo zijn er interviews, worden er anekdotes verteld, zal er bijzonder beeldmateriaal te zien zijn en zijn er nog enkele verrassingen. Natuurlijk is er aandacht voor Klaassens en Teeuwen, maar ook aanvoerder Gijs Nass komt uitgebreid aan bod. De inloop is vanaf 13.30 uur, het programma start rond 14.15 uur. Om 14.30 uur wordt er officieel afgetrapt, precies zoals dat hoort op een ouderwetse voetbalzondagmiddag. In twee keer drie kwartier zullen de bekerhelden van zestig jaar geleden herleven en is het weer even 1959. Voor bezoekers is het een ideale kans om het winnen van de beker te herbeleven of, afhankelijk van de leeftijd, voor het eerst te beleven.

De nostalgische VVV-middag vindt aanstaande zondag plaats bij De Witte op de Parade 28 in Venlo, de entree van het evenement bedraagt 5 euro. Om zeker te zijn van een plaats kunt u zich aanmelden via Paul Seelen: paul_seelen@live.nl. Vol is vol.

mf2