Menu

O15 koploper in 1e divisie

maandag 11 februari 2019

Afgelopen zaterdag stond er na lange tijd weer een compleet speelschema op het programma voor onze zes jeugdteams. De O13 en O17 speelden in Venlo, de overige teams trokken het land in voor hun competitiewedstrijd. Een korte terugblik op de gespeelde duels.

O19 geeft punt uit handen
VVV-Venlo O19 ging afgelopen zaterdag op bezoek in Deventer bij Go Ahead Eagles O19. De Venlonaren wisten een 2-0 achterstand ongedaan te maken naar een 2-2 tussenstand, maar in de slotfase werd de gelijke stand toch weer weg te geven waardoor de ploeg met 4-2 verloor. Trainer Jordy Reneerkens: “In een sterke eerste helft vergaten we te scoren. We wisten zeker vier keer alleen voor de goal van de tegenstander te komen maar misten. Toch kwamen we na een 2-0 achterstand sterk terug in de wedstrijd tot 2-2. Jammer dat we dit punt in de laatste vijf minuten nog uit handen gaven. We hebben de nederlaag aan onszelf te danken.”

O17 overklast koploper
VVV-Venlo O17 heeft flink uitgehaald tegen koploper DEM. De ploeg uit Beverwijk werd met een 6-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Trainer Dominik Vergoossen was zeer tevreden. “Ons elftal was door verschillende omstandigheden flink gewijzigd. Veel eerstejaars spelers mochten aan de aftrap verschijnen en speelden een uitstekende wedstrijd. We wisten goed in onze organisatie te spelen en lieten aanvallend veel variatie zien. Hier had de tegenstander geen antwoord op. Door twee prachtige doelpunten in de slotfase wisten we de 4-0 tussenstand nog uit te breiden naar een 6-0 eindstand. Complimenten aan de groep.”

O15 na zege koploper
VVV-Venlo O15 speelde de uitwedstrijd tegen de Koninklijke HFC O15. In Haarlem wisten de Venlonaren met maar liefst 0-5 te winnen. “Ik heb een team gezien dat voor elkaar wilde strijden. De groep was enorm gretig en stond goed georganiseerd. We zijn efficiënt met de kansen omgegaan waardoor we met een riante voorsprong gingen rusten”, aldus de trotse trainer Jeroen Schepens. Zijn ploeg ging met een 0-3 voorsprong de pauze in. “Na rust hebben we de lijn van de eerste helft kunnen doortrekken waardoor we met ruime cijfers huiswaarts konden keren. De koppositie is mooi, maar zegt helemaal niets na drie speelrondes. We zullen scherp en hard moeten blijven trainen om dit niveau vast te houden.”

O13 wint in Venlo
VVV-Venlo O13 wist met 1-0 te winnen van Alexandria’66 O13. Door de overwinning op de Rotterdammers klimmen de Venlonaren naar een derde plek op de ranglijst. “Onze eerste helft was van een hoog niveau. Aan de bal zag ik goede dingen en verdedigend stonden we prima in onze organisatie. We creëerden vele kansen voor rust maar wisten maar één keer te scoren. We lieten na het duel voor rust te beslissen, waardoor de tegenstander in de wedstrijd bleef. Na rust hielden we echter vrij eenvoudig stand en hebben we uiteindelijk niets weggegeven. Een compliment aan de groep”, laat een tevreden trainer Joeri Janssen weten.

O12 ten onder in Nijmegen
VVV-Venlo O12 ging afgelopen zaterdag met een gehavende selectie op bezoek bij NEC O12. De Venlonaren verloren uiteindelijk ruim van de ploeg uit Nijmegen: 17-1. Toch zag trainer Maarten Hanssen pluspunten. “We hebben een zeer nuttige pot gespeeld tegen een sterke tegenstander. Als trainer vind ik het prettig dat we vandaag vaak in de verdedigende momenten zijn gekomen. Momenten die we afgelopen week op de trainingen juist hebben behandeld. Daar hebben we onze leermomenten uit weten te halen. Dat zijn toch winstpunten die wij hier gepakt hebben.”

O10 verliest in Den Bosch
VVV-Venlo O10 wist afgelopen zaterdag op bezoek bij FC Den Bosch niet te winnen, 10-5. “We hebben als team en individueel niet ons eigen niveau kunnen halen, waardoor we tegen een nederlaag zijn aangelopen. Op deze leeftijd is dit natuurlijk niet vreemd. Het gaat met pieken en dalen. Zaak is dat we de verbeterpunten mee nemen naar de komende periode en hiermee weer gretig aan de slag gaan”, aldus trainer Coen Aarts.   

Uitslagen Jeugdopleiding 9 februari:
Go Ahead Eagles O19 – VVV-Venlo O19: 4-2
VVV-Venlo O17 – DEM O17: 6-0
Kon. HFC O15 – VVV-Venlo O15: 0-5
VVV-Venlo O13 – Alexandria’66 O13: 1-0
NEC O12 – VVV-Venlo O12: 17-1
FC Den Bosch O10 – VVV-Venlo O10: 10-5

JEUGD #ISVVV

mf2