Menu

O15 promoveert naar de Eredivisie

maandag 16 december 2019

Afgelopen zaterdag kwamen onze jeugdteams voor de laatste keer in 2019 in actie. De komende weken zal de Opleiding genieten van een welverdiende vakantie. Zaterdag stonden er nog twee thuiswedstrijden gepland voor de O17 (tegen Kon. HFC) en de O13 (tegen Fortuna Sittard). De O19 ging op bezoek bij Alphense Boys en de O15 speelde voor promotie naar de Eredivisie in Tilburg tegen Willem II O15. Een terugblik door de hoofdtrainers op de gespeelde duels.

O19 verliest kansloos
VVV-Venlo O19 heeft op bezoek bij Alphense Boys O19 geen enkel moment aanspraak gemaakt op een resultaat. In Alphen aan den Rijn werd het 4-1 voor de thuisploeg. Trainer Jordy Reneerkens blikt terug: ‘’In de eerste vijf minuten van de wedstrijd ging het gelijk op. We kwamen meteen op achterstand maar wisten snel de gelijkmaker te maken. Uiteindelijk krijgen we voor rust dan alsnog de 2-1 tegen. Na rust ging het allemaal veel te simpel en kon Alphense Boys terecht en te gemakkelijk uitlopen naar een 4-1 overwinning.’’, aldus de trainer. Voor de wedstrijd was al bekend dat VVV-Venlo O19 na de winterstop in de ‘1e divisie laag’ zal moeten strijden voor handhaving in de 1e divisie.

O17 promoveert net niet
VVV-Venlo O17 promoveert niet naar de ‘1e divisie hoog’. Enig overgebleven concurrent FC Dordrecht O17 wist zelf te winnen en de Venlonaren waren zelf niet bij machten om de Kon. HFC O17 te verslaan waardoor FC Dordrecht promoveert en niet VVV-Venlo. ‘’We hadden ons goed voorbereid op de laatste wedstrijd. Om te kunnen promoveren waren we afhankelijk van FC Dordrecht. Kort voor de wedstrijd hoorde we dat zij gewonnen hadden en dat we dus promotie misliepen. Dit was voor de groep een klap die we niet te boven kwamen. Wij als staf zien dit anders. We hebben met lef en durf gespeeld de eerste seizoenshelft, spelers zijn hierdoor uitgedaagd, hebben hun kwaliteiten nog beter kunnen maken en aan hun ontwikkelpunten kunnen werken. We hebben erg goede wedstrijden gespeeld tegen hele mooie tegenstanders. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering waarmee we aan de slag gaan zowel op team als individu niveau. Het was mooi geweest als dit in de promotiepoule had gekund met mooie uitdagende tegenstanders, echter gaan we ons hier overheen zetten en in de tweede seizoenshelft nieuwe doelen stellen met de spelers om weer stappen te kunnen maken richting het eerste elftal. Het voorbeeld hiervan is de wedstrijd tegen PEC Zwolle waar twee jeugdspelers invielen!’’, laat trainer Jeroen Schepens weten. VVV-Venlo O17 zal na de winterstop net als de O19 voor handhaving gaan spelen in de ‘1e divisie laag’.

O15 promoveert naar Eredivisie
VVV-Venlo O15 is afgelopen zaterdag gepromoveerd vanuit de ‘1e divisie hoog’ naar de ‘Eredivisie laag’. De ploeg had in Tilburg genoeg aan één punt om te promoveren, maar wist Willem II O15 eenvoudig opzij te zetten met een 0-3 overwinning. ‘’We hebben vandaag aangetoond waar we voor staan: ‘dominant zijn en met durf en lef spelen!’ Als we wat scherper waren geweest in de afronding, was de uitslag nog veel ruimer uitgevallen. Terugkijkend op de eerste seizoenshelft heeft de ploeg enorme stappen gezet. Dagelijks zijn we bezig geweest om het individu binnen het teamproces te ontwikkelen, de jongens hebben echt wekelijks keihard gewerkt om hun eigen doelen te verbeteren, om op die manier dichter bij hun hoofddoel te komen: profvoetballer worden. Dat we nu na de winterstop op een niveau hoger mogen uitkomen, zal alleen maar goed zijn voor de ontwikkeling van de spelers. We zullen nog meer uitgedaagd gaan worden en zullen in dit hogere niveau mee moeten gaan. Een mooie uitdaging! Alle spelers binnen de O15 selectie hebben hun steentje bijgedragen aan het resultaat wat we vandaag behaald hebben, daar mag iedereen trots op zijn! Na de vakantie gaan we met z’n alle weer vol aan de bak.’’, aldus een tevreden trainer Joeri Janssen.

Gelijkspel voor O13
Afgelopen zaterdag heeft VVV-Venlo O13 in Venlo met 1-1 gelijk gespeeld tegen Fortuna Sittard O14. ‘’Het tweede punt van deze competitie werd vanmiddag behaald tegen Fortuna Sittard. Ondanks het punt was het met fases erg rommelig en speelde we een van onze mindere wedstrijden. We hebben weinig kunnen afdwingen en konden vooral in de eindfase geen vuist maken. Doordat ook Fortuna niet hun beste dag beleefde, bleef de uitslag 1-1. Wel wil ik de groep wederom een compliment geven voor hun arbeid die ze deze wedstrijd geleverd hebben.  Al met al was het een zeer leerzame eerste seizoenshelft en kijk ik nu al uit naar de tweede seizoenshelft!’’, blikt trainer Rens Sleegers terug.

Uitslagen 14 december:
Alphense Boys O19 – VVV-Venlo O19: 4-1
VVV-Venlo O17 – Kon. HFC O17: 2-5
Willem II O15 – VVV-Venlo O15: 0-3
VVV-Venlo O13 – Fortuna Sittard O14: 1-1

De VVV-Venlo Jeugdopleiding wenst iedereen fijne feestdagen toe!

mf2