Menu

O17 pakt belangrijke punten

maandag 20 mei 2019

Afgelopen zaterdag liep onze O19 tegen een nipte nederlaag aan. Onze O17, O12 en O10 wisten te winnen en onze O13 behaalde op eigen veld een puntje. De wedstrijd van O15 bij Roda werd door de barre weersomstandigheden gestaakt. Een terugblik op de gespeelde duels.

O19 blijft koploper ondanks verlies
VVV-Venlo O19 ging bij Alphense Boys nipt met 4-3 ten onder. “Voor rust hadden we het meeste balbezit, naar door twee counters nam de thuisclub een 2-1 voorsprong. Na rust waren we gretiger en kwamen op een 2-3 voorsprong”, laat trainer Jordy Reneerkens weten. Alphense Boys wist niet van opgeven en kwam via een vrije trap en een omschakelmoment op voorsprong: 4-3. “We wisten de gelijkmaker nog wel te maken, maar die werd ten onrechte afgekeurd. Een enorme zeperd voor ons.” Ondanks het verlies behouden de Venlonaren de koppositie en kunnen ze komende zaterdag tegen Roda JC het seizoen als koploper afsluiten.

O17 pakt drie belangrijke punten
VVV-Venlo O17 presteerde uitstekend tegen koploper Almere City. De ploeg van trainer Dominik Vergoossen wist met 1-0 te winnen. “We speelden een prima eerste helft waarin we pal voor rust een prachtig doelpunt maken. We hadden we wedstrijd voor rust al kunnen beslissen. Daar hadden we genoeg kansen voor”, blikt de trainer terug. De Venlonaren hadden na rust ook controle over de wedstrijd. “We hebben niks weggegeven. Toch hebben we zelf ook te weinig rendement gehaald uit de countermogelijkheden. Hierdoor bleef het tot de laatste seconde spannend. Al met al een dik verdiende overwinning op de koploper.” De ploeg heeft komende zaterdag voldoende aan een punt om zich te handhaven in de 1e divisie.

O13 doet zichzelf tekort
VVV-Venlo O13 is niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen koploper Alphense Boys O13. “We hadden onze zaakjes prima voor elkaar. We domineerden voor rust en kregen voldoende kansen om de score te openen. Via een counter kwam de tegenstander drie minuten voor rust op een 0-1 voorsprong. Dit was even een tik voor de ploeg”, aldus trainer Joeri Janssen. De Venlonaren trokken kort na rust de stand gelijk. “Dat de ploeg over veel doorzettingsvermogen beschikt, werd vorige week al duidelijk. Het is jammer dat we onszelf vandaag niet belonen met drie punten.” De ploeg heeft zaterdag drie punten nodig om zich definitief veilig te spelen voor 1e divisie niveau. Een gelijkspel zou ook al voldoende kunnen zijn, al moet de uitslag van de concurrent dan wel gunstig uitvallen.  

Simpele derbyzege O12
VVV-Venlo O12 heeft eenvoudig de derby op bezoek bij Fortuna Sittard gewonnen. Het werd uiteindelijk 10-22. “Het was een felle wedstrijd vanuit de thuisploeg. Met momenten had het niets met voetbal te maken. Toch wisten we ons rustig te houden en met goed voetbal de wedstrijd te winnen. Fortuna wist geen grip op ons te krijgen. Met ons sterke positiespel wisten we veel kansen te creëren, wat resulteerde in een aantal mooie doelpunten. Ik ben trots op de ploeg en wat ze de laatste competitiewedstrijd gebracht hebben”, aldus een tevreden trainer Maarten Hanssen.

O10 wint Limburgse drieluik
VVV-Venlo O10 heeft zowel Fortuna Sittard als Roda JC verslagen. De ploeg uit Sittard werd opzij gezet met 12-5 en de gasten uit Kerkrade werden met 10-9 verslagen. Trainer Coen Aarts: “Vandaag stond alweer de laatste competitie activiteit op het programma. De jongens gaven voor de wedstrijd aan nog één keer aan iedereen te willen laten zien wat ze geleerd hebben dit jaar. Ik denk dat dit ze dit op een goede wijze hebben laten zien. We hebben het competitieseizoen mooi afgesloten samen.”

Uitslagen Jeugdopleiding zaterdag 18 mei:
Alphense Boys O19 – VVV-Venlo O19: 4-3
VVV-Venlo O17 – Almere City O17: 1-0
Roda JC O15 – VVV-Venlo O15: 0-0*
VVV-Venlo O13 – Alphense Boys O13: 1-1
Fortuna Sittard O12 – VVV-Venlo O12: 10-22
VVV-Venlo O10 – Roda JC O10: 10-9
VVV-Venlo O10 – Fortuna Sittard O10: 12-5

* Wegens de weersomstandigheden werd de wedstrijd al na 6 minuten gestaakt bij een 0-0 stand.

#SamenVVV

 

mf2