Menu

O19 verslaat Fortuna

maandag 4 november 2019

Afgelopen weekend stonden er voor onze zes jeugdteams competitiewedstrijden op het programma. Alleen de O19 had een thuiswedstrijd op de planning staan, Fortuna Sittard O19 kwam naar Venlo toe. De overige teams speelde uitwedstrijden:  O17 op bezoek bij Willem II, O15 naar NEC, O13 bij FC Den Bosch, een derby voor de O12 bij MVV en de O11 speelde tegen PSV. Een terugblik op de gespeelde duels.

O19 verslaat Fortuna Sittard
VVV-Venlo O19 heeft afgelopen zaterdag met ruime cijfers gewonnen van Fortuna Sittard O19: 5-2. “Het was een wedstrijd die tot het laatste kwartier spannend bleef, maar we daarna goed uitlopen naar een ruime overwinning. De eerste helft helpen we de tegenstander in het zadel en komen we op een 0-1 achterstand. Vervolgens komen we beter in ons spel en creëren een aantal goede mogelijkheden die leiden tot een 2-1 voorsprong met rust. In de tweede helft verzuimen we tot tweemaal toe de score verder uit te breiden waarna Fortuna terugkomt tot een 2-2 gelijke stand. Het duurt dan tot het laatste kwartier waarin we uiteindelijk ‘hard’ toeslaan en verdiend uitlopen naar een 5-2 overwinning. Na de teleurstelling van vorige week hebben we een prima ‘reactie’ gegeven in een spannende derby.’’, laat trainer Jordy Reneerkens weten.

O17 verliest wederom
VVV-Venlo O17 heeft na de eerste verliespartij van vorige week ook afgelopen zaterdag niet weten  te winnen. Willem II O17 bleek met 4-1 te sterk. Trainer Jeroen Schepens blikt terug: ‘’We geven in de eerste helft erg onnodige doelpunten weg. Waaronder een snel genomen vrije trap en het simpel inleveren van de bal in de opbouw, de tegenstander straft dit genadeloos af. Willem II was de eerste helft gewoon veel scherper op alle fronten, de ruststand was dan ook al 4-1. In de tweede helft gaan we meer risico nemen en proberen we een aansluitingstreffer te forceren. We hebben meer kansen gecreëerd en ik zag een strijdbaar team, een team dat ik de eerste vijf wedstrijden ook zo zag spelen. Volgende week zullen we dit vanaf het begin moeten laten zien.’’

O15 herstelt zich bij NEC
VVV-Venlo O15 heeft zich afgelopen zaterdag op bezoek bij NEC O15 goed weten te herstellen van de ruime nederlaag zeven dagen eerder tegen PEC Zwolle. De Venlonaren wisten een punt te pakken in Nijmegen: 3-3. ‘’De spelers mogen enorm trots zijn op zichzelf, vooral voor rust heb ik weer gezien wat we in huis hebben. Ik heb een strijdbaar team gezien dat met momenten aardige aanvallen wist op te zetten. Het is jammer dat we in twee fases in de wedstrijd het nalaten om de voorsprong te verdubbelen. Zowel bij de 0-1 voorsprong als de 1-2 voorsprong hebben we grote kansen gehad om ruimer uit te lopen en de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk kunnen we blij zijn dat we in de slotfase na een ongelukkige 3-2 achterstand nog de 3-3 weten te maken, maar dat is wel de kracht van deze ploeg die niet van opgeven weet. Een hele leerzame wedstrijd voor de ploeg.’’, aldus trainer Joeri Janssen

O13 geeft voorsprong weg
VVV-Venlo O13 heeft de goede lijn van vorige week weten door te zetten op bezoek bij FC Den Bosch O14. Het enige dat ontbrak was een overwinning: 6-2 verlies. ‘’We waren met name de eerste helft dominant in balbezit wat al na 10 minuten resulteerde in een 0-2 voorsprong. FC Den Bosch was met name dreigend vanuit dode spelmomenten waaruit ze uiteindelijk ook de 1-2 maakte wat tevens ook de ruststand was. De tweede helft kwamen we niet meer in ons spel en werden de ruimtes groter en was het wachten op een doelpunt van FC Den Bosch. Deze viel uiteindelijk en de tegenstander wist uiteindelijk nog geflatteerd uit te lopen naar 6-2. Een compliment richting de groep voor de eerste helft.’’, blikt trainer Rens Sleegers terug.

O12 wint eenvoudig van MVV
VVV-Venlo O12 heeft eenvoudig van MVV O12 gewonnen. In Maastricht werd het 6-18. ‘’De aanvoerders hebben vandaag de voorbespreking gehouden. Zij stelde vragen aan de spelers en maakte onderling afspraken binnen de teamfuncties. Nadat ook de warming-up door de spelers zelf in gang werd gezet was ik als trainer benieuwd of de gemaakte afspraken werden nageleefd en bewaakt door de spelers en aanvoerders. Het 2e blokje hadden we het op een veldje even lastig omdat de tegenstander koppeltjes maakte en volgde, hierdoor waren we afhankelijk van individuele acties, in plaats van combinatiespel. Door effectieve loopacties creëerde we ruimte, waardoor we weer konden voetballen en de grip terug kregen in de wedstrijd. En die grip hebben we niet meer los gelaten. Ik ben tevreden over de invulling van vandaag!’’, aldus een trotse trainer Maarten Hanssen.

O11 ten onder bij PSV
VVV-Venlo O11 heeft op bezoek bij PSV O11 ruim verloren: 19-1. ‘’Als we door de uiteindelijke uitslag heen kijken heb ik ook vandaag wederom positieve dingen gezien. Met fases hebben we met lef durven te voetballen en druk weten te zetten. We hebben het PSV echter met fases ook iets te gemakkelijk gemaakt, doordat we niet 100% scherp waren in de duels en de absolute wil om schoten en passes te veroveren ontbrak. Hier trekken we lering uit en hier zullen we komende week weer mee aan de slag gaan.’’, kijkt trainer Coen Aarts terug.

Uitslagen 2 november:
VVV-Venlo O19 – Fortuna Sittard O19: 5 - 2
Willem II O17 – VVV-Venlo O17: 4 - 1
NEC O15 – VVV-Venlo O15: 3 - 3
FC Den Bosch O14 – VVV-Venlo O13: 6 - 2
MVV O12 – VVV-Venlo O12: 6 - 18
PSV O11 – VVV-Venlo O11: 19 - 1

mf2