Menu

Onder 11 wint wel

maandag 9 december 2019

Afgelopen weekend kwamen onze jeugdteams weer in actie, met qua resultaten een teleurstellende zaterdag. Onze O19 en O11 namen het in Venlo op tegen Roda JC, terwijl de O15 thuis tegen ADO Den Haag speelde. Ook stonden er twee uitwedstrijden op het programma met de O12 tegen NAC en de O13 tegen FC Dordrecht. Een korte terugblik op de gespeelde duels door onze trainers. 

Twee verschillende helften voor O19
VVV-Venlo O19 heeft verloren van Roda JC O19. In Venlo werd het 0-2. Trainer Jordy Reneerkens blikt terug: "In de eerste helft zag ik een zeer agressief en dominant spelend VVV die het nalaat om de mogelijkheden die worden gecreëerd om te zetten in doelpunten. Over datgene wat op de mat werd gelegd kon ik alleen maar met lof over spreken, jammer dat we onszelf in deze helft niet wisten te belonen. De tweede helft tonen we een heel ander ‘gezicht’. Tot tweemaal toe zijn we slordig waarbij we niet doortastend genoeg verdedigen en daarmee twee doelpunten moeten incasseren. In de fase erna zijn we niet meer in staat geweest om de wedstrijd te kunnen doen kantelen. Een zure nederlaag, zeker op basis van datgene wat we in de eerste helft hebben laten zien."

O15 verliest ruim van kampioen
VVV-Venlo O15 is ruim ten onder gegaan. In Venlo werd er met maarliefst 0-7 verloren van kampioen ADO Den Haag. "We namen het als nummer twee van de competitie op tegen de nummer één, ADO. Dan hoop je dat we wat verder zijn en net als in Den Haag meer weerstand konden bieden. Helaas was dit alleen in de eerste vijftien minuten het geval en hebben we erna de gehele wedstrijd achter de feiten aan gelopen tegen een sterke tegenstander.", laat trainer Joeri Janssen weten. Ondanks de nederlaag kunnen de Venlonaren volgende week promoveren naar de Eredivisie. Aan een gelijkspel op bezoek bij Willem II heeft de ploeg voldoende, al zal nummer drie SC Cambuur dan wel moeten winnen op bezoek bij ADO Den Haag. Bij een ander resultaat is VVV-Venlo O15 gepromoveerd. 

O13 met ruime cijfers ten onder
VVV-Venlo O13 is op bezoek bij FC Dordrecht O14 ten onder gegaan: 7-0. "Het verschil was vandaag simpelweg met name op fysiek gebied gewoon te groot. Ik wil de ploeg mijn complimenten geven voor de strijd, het lef waarmee ze durfde te spelen en met name de arbeid die ze hebben geleverd. Op basis hiervan kan en moet ik niet naar de uitslag kijken maar enkel erg trots zijn op deze mannen.", aldus trainer Rens Sleegers. 

O12 krijgt klop van NAC Breda
VVV-Venlo O12 heeft bij NAC O12 met 19-1 verloren. "We begonnen niet sterk aan de wedstrijd. Voetbaltechnische vaardigheden waren niet op orde. Dat werd ook niet gecompenseerd met inzet. In een rustblokje hebben we hier over gesproken met elkaar, waarna het vervolgens beter ging. Maar zelfs toen hadden we geen antwoord op NAC.", blikt trainer Maarten Hanssen terug. 

Wel winst voor de O11
VVV-Venlo O11 heeft afgelopen zaterdag wel weten te winnen. Roda JC O11 werd in Venlo met 8-7 verslagen. "We begonnen erg sterk aan de wedstrijd en wisten in het eerste gedeelte van de wedstrijd veelvuldig tot mooie aanvallen te komen. Na verloop van tijd kregen we steeds meer moeite met de vroege druk van de tegenstander. Deze druk resulteerde namelijk regelmatig in foutieve keuzes en technische handelingen, waardoor het spel veel op en neer ging. Aan deze keuzes en technische handelingen zullen we de komende periode gaan werken samen.", laat een tevreden trainer Coen Aarts weten. 

Uitslagen zaterdag 7 december:
VVV-Venlo O19 - Roda JC O19: 0-2
VVV-Venlo O15 - ADO Den Haag O15: 0-7
FC Dordrecht O14 - VVV-Venlo O13: 7-0
NAC O12 - VVV-Venlo O12: 19-1
VVV-Venlo O11 - Roda JC O11: 8-7

mf2