Menu

Overwinning met fraaie goals

vrijdag 10 september 2021

Heerlijke slotfase bezorgt VVV drie punten
VVV heeft in een knotsgekke slotfase de drie punten in Venlo gehouden. Keken de Venlonaren vijf minuten voor tijd nog tegen een 0-1 achterstand aan, bij het eindsignaal stond het 2-1! De overwinning kwam tot stand dankzij eerst een ziedend afstandsschot van Yahcuroo Roemer en daarna een pegel van een vrije trap van Brian Koglin. Via Roy Kuijpers waren de gasten uit Den Bosch nog op 0-1 gekomen.

VVV moest het in een sfeervolle Koel stellen zonder aanvoerder Danny Post en jongeling Levi Smans, die vorige week in Dordrecht nog de matchwinner was. Beide middenvelders waren niet fit en daarom moest trainer Jos Luhukay puzzelen op het middenveld. De oefenmeester ruimde een basisplaats in voor Stan van Dijck en Calle Johansson naast Joep Munsters. De thuisploeg begon voortvarend tegen FC Den Bosch, de nummer twaalf van de Keuken Kampioen Divisie. In de eerste minuut werd er al gevaar gesticht via de linkerflank, waarna de Brabantse verdediging direct een overtreding moest maken. Uit de eerste vrije trap van de wedstrijd kon VVV echter geen serieus gevaar stichten. In de achtste minuut lukte dat wel, opnieuw via de linkerkant van het veld. Joeri Schroijen werd goed weggestoken en probeerde Calle Johansson te bedienen. De Zweedse middenvelder kwam echter net te kort en zag hoe FC Den Bosch-doelman Wouter van der Steen de bal kon oprapen.

Gevaarlijk zonder echte grote kansen
Terwijl de klok richting het kwartier ging, voerde VVV de druk langzaam maar zeker op. Vooral via Schroijen en Johansson waren de Venlonaren dreigend, maar echte grote kansen bleven nog uit. Aan de andere kant van het veld gaf VVV weinig weg in de eerste twintig minuten. Alleen Kristopher Da Graca moest een keer serieus ingrijpen om een schot op doel van de bezoekers te voorkomen. Na een klein halfuur was het opnieuw Johansson die op avontuur ging. Na een fraaie dribbel in de zestien kwam hij echter niet verder dan een schot in de handen van Van der Steen.

In de 33ste minuut was het dan tijd voor het eerste echte gevaar van Den Bosch. Nadat VVV-doelman Lukas Zima de bal weg stompte uit een vrije trap kreeg Den Bosch in de rebound een serieuze kans. De inzet van buiten de zestien ging echter over het Venlose doel, dat door het uitkomen van Zima leeg was. Vlak voor rust was de grootste kans van het eerste bedrijf nog voor VVV. Nadat de bal uit een corner vanaf links bleef hangen, leek Aaron Bastiaans de Limburgers op voorsprong te schieten, maar dat werd op uiterst knappe wijze voorkomen door doelman Van der Steen. Bij diezelfde corner liep Van Dijck een ogenschijnlijk zware blessure op. De gelegenheidsmiddenvelder kon niet verder en werd vervangen door Tristan Dekker, die vorige week ook al inviel toen Post het veld geblesseerd moest verlaten.

Zoeken naar doelpunt
Na de onderbreking ging VVV eigenlijk direct weer op jacht naar de openingstreffer. Honderd procent kansen bleven uit, maar via een voorzet die net te hoog was voor Schroijen om binnen te koppen en een afstandsschot van Bastiaans dat naast zeilde, was de thuisploeg in ieder geval wel weer dreigend. Het lukte VVV echter niet om de trekker echt over te halen en dus besloot Luhukay dat het tijd was om Erik Sorga in te laten vallen. De Estse spits ontbrak de twee voorgaande wedstrijden vanwege interlandverplichtingen en keerde donderdag pas terug in Venlo. Daarom begon Sorga, die inviel voor Schroijen, niet in de basis. Ook Guus Hupperts werd door Luhukay het veld in gestuurd, hij verving Bastiaans. Vrijwel direct nadat Sorga binnen de lijnen stond, werd hij direct gevaarlijk na en goede voorzet van Yahcuroo Roemer, maar zijn schot vloog net naast het Brabantse doel.

Vervolgens kakte de wedstrijd enigszins in en daar profiteerde Den Bosch in de 67ste minuut van. Terwijl VVV qua veldspel het overwicht had, speelden de bezoekers via de rechterflank invaller Roy Kuijpers vrij en hij zette Den Bosch van dichtbij op voorsprong. Daar kwam nog een tegenvaller bij voor de Venlonaren, aangezien de uiterst dreigende Johansson de strijd geblesseerd moest staken. Hij werd vervangen door Wassim Essanoussi. Zonder Johansson ging VVV op jacht naar de meer dan verdiende gelijkmaker, maar de Venlonaren kwamen niet verder dan wat afstandsschoten en hoekschoppen, heel veel hoekschoppen.

Venloos slotakkoord
Maar toen was het de 87ste minuut. Inmiddels was ook Da Graca mee naar voren getrokken om de aanvallers te helpen. Roemer had al die extra aanvallers niet nodig, toen hij de bal op de linkerflank ontving. Hij nam de bal mee en legde de bal klaar voor zijn rechterbeen. Hij keek nog even en zag het gaatje. En precies daar, in de kruising, daar pegelde hij de bal in het net. Een explosie van geluid was het gevolg: 1-1! Daar bleef het niet bij, want VVV ging op jacht naar de volle buit. En die kwam er. Na een overtreding van de Bossche defensie, floot Blom voor een vrije trap. De bal lag recht voor het doel, maar op zo’n 25, 30 meter van het doel. Dat VVV een specialist in de gelederen heeft dit seizoen, dat weten we sinds de wedstrijd tegen NAC. Brian Koglin nam plaats achter de bal. Hij nam een aanloop, een schot, de bal, de touwen… 2-1! De Koel ontplofte van blijdschap! En omdat FC Den Bosch in de slotminuut van de extra tijd een vrije trap in de muur schoot, bleef het bij 2-1. Een Venlose overwinning, een heerlijke driepunter in de aller-allerlaatste fase van de wedstrijd. Een heerlijk resultaat!

VVV-Venlo - FC Den Bosch 2-1 ( 0-0 )
67. Roy Kuijpers 0-1, 87. Yahcuroo Roemer 1-1, 90. Brian Koglin 2-1

Scheidsrechter: Kevin Blom
Gele Kaart: Victor van den Bogert ( FC Den Bosch)
Toeschouwers: 4.668

Opstelling VVV-Venlo: Lucas Zima, Kristopher Da Graca, Brian Koglin, Simon Janssen, Tobias Pachonik, Joep Munsters, Aaron Bastiaans ( 56.Guus Hupperts), Stan Van Dijck ( 45+4 ) Tristan Dekker, Joeri Schroijen ( 57. Erik Sorga) , Carl Johansson ( 57. Wassim Essanoussi) , Yahcuroo Roemer

Opstelling FC Den Bosch : Wouter van der Steen, Dylan Ryan ( 45. Victor van den Bogert ), Teun van Grunsven, Gaston Salasiwa, Michael van Beijnen, Ryan Lejten, Kevin Felida, Soufyan Ahannach ( 45. Sebastiaan Van Bakel) , Ricardo Kip, Preben Stiers, Jizz Hornkam ( 39. Roy Kuijpers)

mf2