Menu

Partnerclub van de week: HBSV

vrijdag 13 april 2018

De Hout-Blerickse Sport Vereniging HBSV is zaterdagavond bij de wedstrijd VVV-Venlo - SC Heerenveen te gast als PartnerClub van de week. HBSV dankt haar uitnodiging aan het feit dat ze als PartnerClub van VVV-Venlo benoemd is als ‘PartnerClub van het Jaar 2016-2017’. SVC 2000 ( 2014-201 5 ) en VVV’03  ( 2015-2016 ) gingen hen reeds voor.

HBSV is opgericht op 19 april 1938 als voetbalvereniging en in 2003 vond er een fusie plaatst met de in 1946 opgerichte korfbalclub KCHB. Beide hebben hun thuishonk op het plaatselijke sportpark Schansheide. HBSV heeft zeven seniorenteams, een veteranenelftal en twintig jeugdteams die wekelijks op de groene mat in de traditionele clubkleuren groen-wit actief zijn.

Het eerste elftal speelt dit seizoen in de 3e klasse Zuid 2 van de KNVB. Tijdens de rust zullen de jeugdspelers Silver van der Ark, Roos de Brabander, Maud Huijs, Tijn Klerken en Nick Linssen in de strijd om de bokaal van het Sport 2000 Latje Trappen proberen zoveel mogelijk punten te scoren.

De plaats Hout-Blerick (Limburgs: Hout-Blierick) is een kerkdorp van stadsdeel Blerick en behoort met zijn circa 2.800 inwoners tot de gemeente Venlo. In het verleden was dit een dorp met een agrarische achtergrond, tegenwoordig is het een typisch forensendorp. Geboren in Hout-Blerick zijn onder andere Chriet Titulaer (wetenschappen er ruimtevaartdeskundige), Leon Giesen (filmmaker, muzikant en verhalenverteller) en natuurlijk Hai Berden (huidige voorzitter van VVV-Venlo en daarnaast ondernemer).

Voor meer informatie over deze Hout-Blerickse vereniging zie de website www.hbsv.nl.

mf2