Menu

Routinier Christian Kum langer bij VVV

woensdag 20 mei 2020

Christian Kum verlengt zijn verblijf bij VVV-Venlo. De 34-jarige routinier speelde de afgelopen twee seizoenen al in het geel-zwart van de Venlose club. Kum tekent nu voor één jaar bij tot juli 2021.

De in Frankfurt-am-Main geboren Duitser speelde eerder voor ADO Den Haag, sc Heerenveen, FC Utrecht en Roda JC, voordat hij in juli 2018 naar De Koel kwam.

Kum heeft een imposante conduitestaat. Hij kwam tot op heden uit in 364 officiële duels, waarvan 310 Eredivisieduels. Hij wist in totaal 14 keer te scoren.

Kum over zijn contractverlenging: “Ik heb het ontzettend naar m’n zin bij VVV en ben dan ook blij dat ik ook volgend seizoen voor deze club mag uitkomen. Uit de aanbieding van VVV sprak vertrouwen. Het is altijd fijn als je erkenning krijgt. Ik denk dat ik met mijn inmiddels opgedane ervaring een meerwaarde kan hebben in het ‘begeleiden’ van de jonge jongens in onze selectie. Die rol pak ik graag op me.”

Stan Valckx, Technisch Manager van de club: “We weten wat we aan Christian hebben. Een goede verdediger, inzetbaar op meerdere plekken in de verdediging. Hij beschikt over een tomeloze inzet en is een rots in de branding, die we in onze laatste linie goed kunnen gebruiken. Daarnaast kent hij het klappen van de zweep. Hij weet als geen ander wat Eredivisievoetbal vraagt van een voetballer.”

mf2