Menu

Update Fancafé

woensdag 11 september 2019

Enige tijd geleden hebben wij bekendgemaakt te werken aan een nieuw supportershome op de parkeerplaats voor ons stadion. De afgelopen maanden hebben hierover diverse gesprekken plaatsgevonden met o.a. gemeente, politie en potentiële leveranciers. Inmiddels zijn we met hulp van de gemeente aan het einde van het vergunningstraject, waarbij er nog altijd wel enkele formaliteiten doorlopen moeten worden. Met de leveranciers van het supportershome zijn we ook al in gesprek over de inrichting en de concrete planning van de bouw. 

Alle partijen werken mee aan het streven om het gebouw op 24 november bij de thuiswedstrijd tegen FC Twente officieel te kunnen openen. Tot aan de opening zullen wij onze supporters blijven faciliteren met een fanzone of fancafé. Tegen FC Groningen, SC Heerenveen ( 28 september ) en Vitesse ( 19 oktober ) zal er in ieder geval weer sprake zijn van een open fanzone aan de oostzijde achter de Hai Berden Tribune. 

Supportersavond
Tijdens de nog te plannen supportersavond in oktober zullen wij supporters meenemen in de concrete plannen van het supportershome. Dit moet een gebouw worden van en voor de supporters. Met Fanclub d’n Twellefde Man en onze cateraar YveY zijn we al in gesprek over de organisatie rondom thuis- en uitwedstrijden van VVV-Venlo. Ook zijn de crowdfunders, die in 2017 een donatie voor het supportershome hebben gedaan van minimaal €200, uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst begin oktober. 

Marco Bogers: ‘’De realisatie van het supportershome is een complex traject met veel belanghebbenden. Dit moeten we zorgvuldig doorlopen. Gelukkig komen we nu dichtbij de realisatie van een langgekoesterde wens van zowel club als supporters. Wij zijn in ieder geval blij met de positieve houding van relevante partijen, zoals gemeente en politie, om dit mee mogelijk te kunnen maken’’. 

mf2