Menu

VVV neemt afscheid van veertiental

dinsdag 1 juni 2021

Na een roerig seizoen, waarin degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie helaas een feit werd, heeft Technisch Manager Stan Valckx in samenspraak Jos Luhukay en Marc van Hintum definitief knopen doorgehakt op technisch vlak. Na het lichten van de opties in de overeenkomsten van Simon Janssen en Aaron Bastiaans eerder dit seizoen wordt met oudgediende Tristan Dekker, waarvan het contract op 30 juni 2021 afloopt, nog gesproken over een eventuele verlenging van zijn periode als VVV-speler. Daarnaast heeft de club een aantal minder populaire beslissingen moeten maken.

VVV-Venlo neemt dan ook afscheid van een veertiental spelers. Bij de Venlose club zullen in de selectie voor het nieuwe seizoen de volgende spelers niet meer terugkeren.

Thorsten Kirschbaum
Rots in de branding Thorsten Kirschbaum zal volgend seizoen niet met VVV-Venlo in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen. De 34-jarige Duitse doelman kwam in de zomer van 2019 over van Bayer Leverkusen als opvolger van de naar PSV vertrokken Lars Unnerstall. Kirschbaum pakte de positie van eerste doelman onder de Venlose lat en keepte in twee seizoenen in totaal 57 wedstrijden voor de Koelclub. Het contract van de Duitser loopt eind van dit seizoen af.

Josua John
Vlak voor de start van het huidige seizoen kwam Josua John naar Venlo. De vleugelaanvaller trainde eerst enkele weken mee bij de geelzwarte equipe. De 32-jarige Arubaanse international kwam over van het Kazachse Qaysar FK Qızılorda. Hij speelde dit seizoen 26 officiële wedstrijden in het geelzwart waarin hij twee doelpunten maakte. De optie in zijn contract wordt niet gelicht.

Torino Hunte

Vleugelspeler Torino Hunte trok begin dit seizoen het geelzwart van VVV-Venlo opnieuw aan. Hij kwam destijds transfervrij over van Almere City FC. De 30-jarige Hunte speelde eerder drie seizoenen voor de Venlonaren. Dat deed hij van 2015 tot 2018. Nu vertrekt Hunte na één seizoen in Venlo. Hunte kwam dit seizoen tijdens 25 officiële wedstrijden in actie voor de Venlonaren. Hij scoorde daarin twee keer. De optie in zijn contract wordt niet gelicht.

Christian Kum
Oudgediende Christian Kum maakte in juli 2018 de overstap van Roda JC naar VVV-Venlo. De 34-jarige verdediger, die eerder ook uitkwam voor ADO Den Haag, FC Utrecht en sc Heerenveen speelde in totaal 73 wedstrijden voor VVV-Venlo. Daarin wist hij één keer te scoren. Kum was dit seizoen reserve-aanvoerder van de Venlose club. Het contract van de in Duitsland geboren Kum wordt niet verlengd.

Arjan Swinkels

Naast Christian Kum gaat nóg een ervaren verdediger de club verlaten: Arjan Swinkels, 36 jaar, kwam aan het begin van het huidige seizoen over van KV Mechelen. De Brabander met de karakteristieke krullenbos speelde eerder in zijn carrière voor onder andere Willem II, Lierse SK, Beerschot en Roda JC. Swinkels speelde in totaal 23 wedstrijden in Venlose dienst. De optie in zijn contract zal niet worden gelicht.

Jafar Arias

De lange spits kwam in de zomer van 2020 van FC Emmen en tekende een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen. Die optie gaat niet gelicht worden. De international van Curaçao had in Georgios Giakoumakis uiteraard de Eredivisietopscorer als concurrent in de spits, maar speelde desalniettemin 33 wedstrijden in het Venlose shirt, waarin hij zeven keer het netje liet bollen.

Lukas Schmitz
Ervaren verdediger Lukas Schmitz tekende na een periode bij het Oostenrijkse Wolfsberger AC in de zomer van 2020 een contract voor twee seizoenen met een optie voor één extra seizoen. Vanwege de degradatie wordt zijn overeenkomst echter ontbonden. De teller van de, in het Duitse Hattingen geboren, 32-jarige verdediger kwam in totaal uit op 13 officiële wedstrijden voor VVV-Venlo.

Steffen Schäfer

Na twee seizoenen komt er ook een einde aan het dienstverband van Steffen Schäfer in Venlo. De optie in het contract van de 27-jarige Keulse verdediger wordt niet gelicht. Schäfer maakte in de zomer van 2019 de overstap van 1. FC Magdeburg naar VVV-Venlo. In de twee seizoenen die hij onder contract stond bij de Venlonaren, speelde hij in totaal 28 officiële wedstrijden voor het eerste elftal van de club.

Nezar S'rifi
Eerder al maakte de club bekend dat het contract van Nezar S’Rifi niet verlengd zou worden.

Tijdens het seizoen 2020-2021 streken er ook enkele huurlingen neer in Covebo Stadion - De Koel -. De volgende spelers werden door hun werkgever aan de Venlose Koelclub verhuurd.

Zinedine Machach

De temperamentvolle Fransman werd afgelopen zomer gehuurd van de Italiaanse topclub Napoli. De 25-jarige aanvallende middenvelder veroverde een basisplaats gedurende het seizoen en had met zes assists een aandeel in het totale aantal treffers dat de Venlose club afgelopen seizoen maakte. Hij speelde in totaal 29 officiële wedstrijden.

Leon Guwara

De linkervleugelverdediger met de drive naar voren kwam vlak na de winterstop als huurling van FC Utrecht naar De Koel. Daar liet hij zich zien en mocht hij in de eerste thuiswedstrijd na de winter meteen in de basis beginnen. Guwara kende in de loop van de tweede seizoenshelft een kleine terugval vanwege een blessure, maar vocht zich daarna weer terug bij de eerste elf. Hij speelde 17 officiële wedstrijden voor VVV-Venlo en keert nu terug naar de Galgenwaard.

Christos Donis
De van Ascoli afkomstige Christos Donis keert weer terug naar zijn Italiaanse werkgever. De 26-jarige Donis kwam in de wintertransferperiode naar Venlo en maakte in de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Twente ( 24 januari jl.) zijn debuut. Hij speelde in totaal 11 officiële wedstrijd in het geelzwart en scoorde daarin één keer.

Anastasios Donis

Zijn broer, de 24-jarige Anastasios Donis, werd op de laatste dag van de transferperiode gehuurd van het Franse Stade Reims. De aanvaller speelde in totaal zes wedstrijden in de formatie van de Venlonaren. Hij keert, evenals zijn broer, terug naar de club waar hij onder contract staat.

Meritan Shabani

De stijlvolle middenvelder Meritan Shabani kwam, net als Anastasios Donis, op de laatste dag van de wintertransfermarkt naar Venlo en werd gehuurd van Wolverhampton Wolves. Zijn grootste succes beleefde hij tijdens de gewonnen bekerwedstrijd tegen NEC Nijmegen, waarin hij als invaller de winnende treffer liet noteren. Mede vanwege een blessure kwam de 22-jarige middenvelder maar zeven wedstrijden uit voor de Venlonaren. Hij scoorde daarin één keer en keerde voor revalidatie vroegtijdig terug naar Engeland.


Thorsten, Josua, Torino, Christian, Arjan, Jafar, Lukas, Steffen, Nezar, Zinedine, Leon, Christos, Anastasios en Meritan, wij wensen jullie alle goeds bij de volgende nieuwe sportieve uitdaging die op jullie pad komt. We willen jullie bedanken voor alles voor wat jullie voor onze club betekend hebben. Veel succes!

mf2