Menu

VVV-Venlo onderuit in Volendam

vrijdag 17 september 2021

VVV-Venlo heeft vrijdagavond verloren op bezoek bij FC Volendam. In de eerste helft ging de strijd nog gelijk op door een fraaie treffer van Tristan Dekker, maar uiteindelijk wist de thuisploeg de volle buit te pakken door doelpunten van Robert Mühren en Boy Deul: 2-1.

In het Kras Stadion koos trainer Jos Luhukay voor Tristan Dekker als vervanger van Stan van Dijck, die in de wedstrijd tegen FC Den Bosch ( 2-1 winst) geblesseerd uitviel. Ook Erik Sorga stond vanaf het eerste fluitsignaal op het veld. De Estse spits begon tegen Den Bosch nog op de bank nadat hij laat terugkeerde van interlandverplichtingen, maar vrijdagavond kon Luhukay weer vanaf de aftrap over een echte spits beschikken. Dat ging ten koste van Joeri Schroijen, die door de terugkeer van Sorga op de bank begon. In de openingsfase van de wedstrijd kwam Sorga echter nog niet in het spel voor. Het was namelijk FC Volendam dat voortvarend begon en in de vierde minuut direct twee keer gevaarlijk was. Lukas Zima moest redding brengen op een goede volley en kort daarna zag de VVV-doelman een gevaarlijke inzet net voorlangs gaan.

VVV knokt zich in de wedstrijd
Mede dankzij Zima overleefde VVV de eerste minuten, maar in de veertiende minuut had de goalie geen antwoord toen Mühren van dichtbij kon scoren. Na een voorzet vanaf de rechterkant van Denso Kasius gleed de Volendamse spits de bal binnen en zette hij de thuisploeg op voorsprong. Kort daarna dook VVV voor het eerst gevaarlijk op voor het vijandelijke doel, maar een echte grote kans bleef uit. In de 23ste minuut bewees Dekker echter dat de Venlonaren ook zonder een honderd procent kans op gelijke hoogte konden komen. Dekker begon vanaf het middenveld aan een indrukwekkende solo en schoot de bal vervolgens van buiten de zestien op heerlijke wijze voorbij doelman Barry Lauwers: 1-1.

Die gelijkmaker deed VVV zichtbaar goed. De bezoekers konden Volendam een stuk beter van zich af houden en kwamen er in de omschakeling een aantal keer dreigend uit. Het spel ging in het restant van de eerste helft redelijk gelijk op, maar aan beide kanten werden er geen echte uitgespeelde kansen meer gecreëerd. Voor het tweede bedrijf koos Luhukay voor Guus Hupperts als rechtsbuiten. Hij verving Yahcuroo Roemer, die tegen Den Bosch nog op weergaloze wijze voor de gelijkmaker tekende. Ook met Huppert binnen de lijnen liep VVV echter al weer snel achter de feiten aan. In de 48ste minuut incasseerde het namelijk de 2-1, die van dichtbij werd binnengeschoten door Boy Deul op aangeven van Jordi Blom. Zo moesten de Limburgers dus opnieuw in de achtervolging.

Grote kansen op gelijkmaker blijven uit
Na de 2-1 van Volendam slaagde VVV er eigenlijk niet meer in om echt gevaarlijk te worden en dus besloot Luhukay na een uur dat het tijd was om in te grijpen. Joep Munsters en Sorga werden door de oefenmeester naar de kant gehaald en Schroijen en Volendammer Kees de Boer kwamen in de ploeg. Ook met die twee verse krachten lukte het VVV echter niet om de thuisploeg echt onder druk te zetten. Volendam was nog het dichtst bij een treffer, maar Zima voorkwam met een uitstekende redding dat de marge werd verdubbeld. Zo bleef het bij 2-1, maar ondanks de nederlaag was het voor Ertan Hajdaraj toch het een wedstrijd om niet te vergeten. Hij mocht tien minuten voor tijd debuteren in de hoofdmacht van VVV.

Voor de stand in de Keuken Kampioen Divisie betekent de nederlaag dat Volendam nu twee punten meer heeft dan VVV. FC Volendam is op de ranglijst nu terug te zien op een vierde plaats met twaalf punten, terwijl VVV-Venlo met tien punten op een tiende plaats blijft steken.

FC Volendam - VVV-Venlo 2-1 ( 1-1 )
14. Mühren 1-0, 22. Dekker 1-1, 48. Deul 2-1
Scheidsrechter: Nagtegaal
Toeschouwers: 3687

FC Volendam : Barry Lauwers, Damon Mirani, Brian Plat, John Hilton ( 79. Mike Eerdhuijzen ), Denso Kasius, Alex Plat ( 66. Samir Ben Sallam ), Boy Deul ( 80 Joey Antonioli), Calvin Twigt, Robert Mühren , Gaetano Pio Oristanio,
( 61. Ibrahim El Kadiri ), Jordi Blom ( 80. Martijn Kaars )

VVV-Venlo: Lucas Zima, Kristopher Da Graca, Brian Koglin, Simon Janssen, Tobias Pachonik, Joep Munsters ( 62. Joeri Schroyen), Aaron Bastiaans, Tristan Dekker ( 83. Ertan Hajdaraj ), Erik Sorga ( 62. Kees de Boer ), Carl Johansson( 70 .Wassim Essanoussi) , Yahcuroo Roemer ( 45. Guus Hupperts )

mf2