Menu

VVV-Venlo onderuit tegen koploper

vrijdag 15 oktober 2021

VVV-Venlo heeft vrijdagavond geen punten weten te pakken op bezoek bij Excelsior. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie had het in de eerste helft nog lastig met de Limburgers, maar in de openingsfase van het tweede bedrijf liep Excelsior uit naar een comfortabele voorsprong die niet meer in gevaar kwam: 3-0.

In Rotterdam begon VVV met exact dezelfde opstelling als in de Limburgse derby tegen MVV Maastricht. In een uiterst vermakelijk duel wist VVV met 2-0 te winnen en dus begon de ploeg van trainer Jos Luhukay met een goed gevoel aan de wedstrijd tegen Excelsior. Dat was ook direct te zien, want VVV opende brutaal en was  via Joeri Schroijen voor het eerst gevaarlijk. De aanvaller kwam echter net te kort om uit een voorzet van collega-buitenspeler Yahcuroo Roemer af te ronden. Hoewel de bezoekers dus sterk begonnen, was Excelsior de eerste ploeg die een echte uitgespeelde kans creëerde. Siebe Horemans schoot in kansrijke positie net naast het doel van Lukas Zima, die kort daarna opnieuw met de schrik vrij kwam. Thijs Dallinga leek namelijk op weg naar de 1-0, maar de huidige topscorer van de Keuken Kampioen Divisie trof de paal. In de scrimmage die volgde, kwam de bal nog een keer tegen de paal en zo kroop VVV dus door het oog van de naald.

VVV komt beter in de wedstrijd
Nadat de Venlonaren dat hachelijke moment overleefden, gooiden ze de schroom van zich af, kregen ze steeds meer balbezit en werden ze ook gevaarlijk. Nadat Sven Braken het al op spectaculaire wijze probeerde met een omhaal zonder de bal te raken, kreeg Roemer de eerste honderd procent kans voor VVV. Schroijen gaf de bal vanaf de rechterkant goed voor en Roemer leek de bal voor het intikken te hebben, maar via een Rotterdamse verdediger ging de bal over het doel van keeper Stijn van Gassel. Vervolgens bleef het spel op en neer gaan en werd Excelsior weer een aantal keer gevaarlijk. VVV leek met 0-0 de rust in te gaan, maar in de laatste minuut kreeg het toch nog een doelpunt om de oren. Reuven Niemeijer kopte de thuisploeg op voorsprong uit een voorzet vanaf de rechterkant.

Snelle tegendoelpunten na rust
In de eerste helft wist VVV het achterin lange tijd dicht te houden, maar na de onderbreking slaagde het daar niet meer in. Tristan Dekker kon met een uitstekend blok nog voorkomen dat de marge werd verdubbeld, maar in de 53ste minuut was het alsnog raak voor Excelsior. Na een voorzet vanaf de rechterkant kon Niemeijer de thuisploeg bij de tweede paal vogelvrij op 2-0 schieten. Drie minuten later kwam daar op uiterst ongelukkige wijze nog tegentreffer achteraan. Een ongevaarlijke vrije trap van Dallinga werd van richting veranderd, waardoor Zima op het verkeerde been stond en kansloos was: 3-0.

Geen Venlose doelpunten
Na het derde doelpunt van de avond bleven kansen aan beide kanten van het veld lang uit. Pas in het laatste kwartier was er weer serieuze dreiging, in eerste instantie van VVV. Schroijen kon in kansrijke positie uithalen, maar zag zijn schot naast het Rotterdamse doel verdwijnen. Direct daarna was Excelsior via Dallinga dicht bij een nieuw doelpunt. De spits werd echter afgestopt door Zima, die de schade met een redding met zijn voet nog kon beperken. In de tegenaanval die daarop volgde was Schroijen weer gevaarlijk. De aanvaller had een goed afstandsschot in huis, maar zag hoe doelman Van Gassel op fraaie wijze redding bracht. Dat schot van Schroijen bleek het laatste serieuze wapenfeit van VVV, dat genoegen moest nemen met een 3-0 nederlaag.

Excelsior – VVV-Venlo: 3-0 ( 1-0 )
45. Reuven Niemeijer
53. Reuven Niemeijer
56. Thijs Dallinga

Opstelling Excelsior: Stijn van Gassel; Redouan El Yaakoubi, Abdallah Aberkane, Siebe Horemans, Sven Nieuwpoort, Joshua Eijgenraam, Mats Wieffer, Julian Baas, Marouan Azarkan ( 77. Modeste Duku Mbenga ), Reuven Niemeijer, Thijs Dallinga.

Opstelling VVV-Venlo: Lukas Zima; Tobias Pachonik, Tristan Dekker, Brian Koglin, Simon Janssen; Danny Post ( 66. Van Rooijen ), Wassim Essanoussi, Levi Smans; Joeri Schroijen, Sven Braken ( 66. Erik Sorga ), Yahcuroo Roemer ( 45. Carl Johansson

mf2