Menu

VVV-Venlo op bezoek bij koploper Excelsior

donderdag 14 oktober 2021

Na de overwinning in de Limburgse derby op MVV Maastricht is Excelsior vrijdagavond de volgende tegenstander van VVV-Venlo. De Rotterdammers voeren de ranglijst momenteel aan in de Keuken Kampioen Divisie, maar de voorsprong op VVV bedraagt slechts drie punten. Ook tegen Excelsior ziet trainer Jos Luhukay dus kansen voor de Venlose ploeg, al moet het dan wel scherper zijn in de afronding.  

De verschillen op de ranglijst zijn het hele seizoen al uiterst klein. VVV staat momenteel op de zevende plaats met zestien punten, maar heeft de koplopers in het vizier. Daarbij moet wel gezegd worden dat FC Volendam en Jong AZ (allebei 18 punten) een wedstrijd minder gespeeld hebben en qua verliespunten dus nog wel een extra voorsprong hebben. Hoe dan ook, VVV staat nog altijd kort achter de koplopers, waar Excelsior er momenteel dus een van is. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen is een geduchte tegenstander die met Thijs Dallinga bovendien de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie in huis heeft. De spits scoorde tot dusver al tien keer en dus is de Venlose verdediging gewaarschuwd.

VVV moet topscorer afstoppen
Dallinga is een fantastische spits”, weet Luhukay. “Ik heb hem nu een paar keer gezien en zijn doelpunten zijn echt geweldig. Maar los van Dallinga vind ik Excelsior gewoon een goed elftal waar veel voetbal in zit.” Aan VVV de taak om de Rotterdammers van het scoren af te houden, maar het is nog de vraag met welke opstelling dat moet gaan gebeuren. Het centrum van de defensie van VVV werd vorige week tegen MVV gevormd door Tristan Dekker en Brian Koglin. Dekker kreeg in de Limburgse derby de voorkeur boven Kristopher Da Graca, kopte zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong en werd verkozen tot Man of the Match. Luhukay heeft eigenlijk dus geen reden om zijn centrum te wijzigen, maar omdat Tobias Pachonik lichte klachten heeft, moet de oefenmeester mogelijk toch gaan schuiven. “Ik ben benieuwd of Pachonik morgen kan spelen, hij is eigenlijk het enige vraagteken. Mocht dat niet het geval zijn, dan zullen we aantreden met Dekker als rechtsback en Da Graca in het centrum.”

Kansen afmaken
Excelsior is vrijdagavond de eerste van een rijtje aan lastige tegenstanders voor VVV, dat de komende weken een alles behalve makkelijk programma tegemoet gaat. Na Excelsior volgen de duels met De Graafschap, NAC Breda (beker) en FC Emmen. Luhukay weet wat er nog beter moet bij zijn ploeg om ook tegen dergelijke tegenstanders punten te pakken. “Het benutten van onze kansen is een aandachtspunt. Daar hebben we nog wel wat stappen in te maken, al hebben we natuurlijk ook de pech dat we Erik Sorga regelmatig missen vanwege interlands en dat Sven Braken de eerste twee maanden geblesseerd was. Dat zijn wel jongens die normaal gesproken allebei voor tien tot vijftien doelpunten kunnen zorgen.” Bij afwezigheid van dat duo moeten de doelpunten van de buitenspelers komen en ook daar is nog ruimte voor verbetering. “Ze moeten nog stappen maken in effectiviteit en rendement. Dat weten ze zelf ook en daar praten we ook veel over. Ik hoop dat ze de komende tijd voor wat meer doelpunten en assists kunnen zorgen, wie weet ook al tegen Excelsior.”

De wedstrijd Excelsior – VVV-Venlo begint vrijdagavond om 20.00 uur en is LIVE te zien op ESPN3.

mf2