Menu

VVV-Venlo Scholentour trapt af

maandag 3 mei 2021

Na de meivakantie gaan vijf verschillende basisscholen uit Venlo van start met de VVV-Venlo Scholentour. Tijdens dit project van de VVV Foundation gaan leerlingen van groep 5 t/m 8 aan de slag met thema’s als gezonde voeding, sport en bewegen, sterk in je schoenen staan en respect. Het doel is om in topvorm te raken! De VVV-Venlo Scholentour bestaat ‘normaal gesproken’ uit drie contactmomenten: een schoolbezoek door mascotte Koelie, een stadionbezoek met gave workshops en een wedstrijdbezoek.

In de reguliere opzet staat het stadionbezoek van de Scholentour dan ook in het teken van diverse workshops. Projectleider Reinier Wouters van de VVV Foundation: “Dit seizoen hebben we, mede uiteraard vanwege aanpassing aan de coronamaatregelen, een toffe alternatieve versie neergezet. Alle elf de deelnemende klassen gaan na het (digitale) scholenbezoek aan de slag met zes verschillende lesbrieven over weerbaarheid, ontspanning, discriminatie, social media, gezonde voeding en nachtrust. In totaal gaan hierbij ongeveer 300 leerlingen onderling met elkaar in gesprek over deze onderwerpen en komen ze er middels een filmpje achter hoe de spelers van VVV-Venlo met deze thema’s omgaan.

Als alles meezit, kunnen we hopelijk aan het eind van het schooljaar het project afsluiten met een stadionbezoek aan Covebo Stadion - De Koel -.”

Samenwerking en ondersteuning
Projectpartners van dit mooie project zijn Venlo.fit én Rabobank Noord-Limburg.

De VVV-Venlo Scholentour ook ondersteunen met uw bedrijf? We zijn momenteel op zoek naar een naamgever voor het project. Daarnaast bestaan er diverse mogelijkheden op het gebied van shirtsponsorschap, het aanbieden of ondersteunen van beweegactiviteiten, gezonde voeding (fruit etc.), materialen en workshops. Interesse? Neem dan contact op via foundation@vvv-venlo.nl.

mf2