Menu

Jong FC Den Bosch - Jong VVV ( 3-2 )

dinsdag 17 september 2019

Na een week rust stond de volgende competitiewedstrijd op het programma voor Jong VVV-Venlo. De tweede uitwedstrijd van het seizoen stond op de planning, waarbij in Den Bosch, de plaatselijke FC de tegenstander was. Om 18.30 uur werd er afgetrapt in Stadion de Vliert.

Na de overwinning op Jong Excelsior en in totaal zes punten op zak, gingen de mannen van trainer Jordy Reneerkens op zoek naar de volgende overwinning. De Venlonaren startten voortvarend aan de wedstrijd en zetten Den Bosch direct onder druk, hetgeen resulteerde in een reeks kansen voor VVV-Venlo. In de 8e minuut was het Bastiaans die goed naar binnen trok vanaf de linkerkant. Zijn schot werd nog gekeerd, maar Sinclair was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te tikken!

Na een kwartier spelen draaiden de rollen enigszins en was het Den Bosch dat steeds meer balbezit kreeg en daardoor kansen kon creëren. Dit resulteerde tweemaal in een doelpunt (Nelson en Miedema), waardoor de geel-zwarten nu tegen een achterstand aankeken. In het laatste kwartier van de wedstrijd was het FC Den Bosch dat de meeste kansen kreeg, maar beide ploegen waren in deze fase gewaagd aan elkaar.

VVV-Venlo ging met een 2-1 achterstand de rust in en er moest iets gebeuren om alsnog met de drie punten weg te gaan in Den Bosch. Er werd een wissel doorgevoerd: Niek Munsters kwam in het veld voor Justin Coenen, waarmee VVV op zoek ging naar de 2-2. VVV speelde iets beter, maar kon dat nog niet uitdrukken in uitgespeelde kansen.

Op het moment dat VVV meer risico nam na een uur spelen, sloeg Den Bosch toe in de counter. Ramadani verraste Van Crooij met een schot in de korte hoek, waardoor het 3-1 werd. Het duurde tot de 80e minuut voordat de Venlonaren weer van zich konden laten spreken. Eerst was het een schot van Bastiaans dat op de lat terecht kwam, maar even later kon Kokkinos in de rebound de 3-2 aantekenen. Het slotoffensief was ingezet.

Met Van Dijck in de voorhoede probeerde VVV-Venlo in de slotminuten nog de gelijkmaker te forceren, maar dit mocht helaas niet baten. Daardoor liep VVV-Venlo tegen de tweede nederlaag van het seizoen. De wonden zullen gelikt worden en over een week staat de derby tegen Jong Roda JC op het programma, daarin zullen de Venlonaren opnieuw op jacht gaan naar de volgende drie punten.

Jong FC Den Bosch – VVV-Venlo 3-2 ( 2-1 )
Scoreverloop: 8. Sinclair ( 0-1 ), 19. Nelson ( 1-1 ), 26. Miedema ( 2-1 ), 67. Ramadani ( 3-1 ), 81. Kokkinos ( 3-2 )
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Coenen ( 46. N. Munsters ); Van Dijck, Van Bruggen, Dekker; J. Munsters, Janssen, Theuerzeit ( 66. Probst ); Sinclair, Kokkinos en Bastiaans.

mf2