Club

ALD V.V.V.

Opgericht: 1948
Leden: 223
Voorzitter: Wiel Teeuwen
Beschermheer: Hai Berden

Oud-speler van onze club en nog geen lid van Ald V.V.V.? Neem dan contact op met Wiel Teeuwen of Ger van Rosmalen.

Klinkt oud maar is hartstikke actief!
Ze speelden ooit als contractspeler voor de geelzwarten en kunnen gelukkig geen afscheid nemen. Niet getreurd, want daar is Ald V.V.V. voor. Jaarlijks organiseert Ald V.V.V. diverse wedstrijden, soms gekoppeld aan een uitstapje en komt een groep van +/- 220 leden bij elkaar tijdens de Herman Teeuwen Memorial.

Veldprestaties omzetten
Oud-spelers kunnen doen waar ze goed in zijn of waren, blijven op een gezellige manier bij de BVO betrokken en treden als visitekaartje van de club naar buiten. Voorzitter Wiel Teeuwen runt met passie en toewijding deze commissie, "Ja dat is Ald V.V.V. Tijdens het 45-jarig bestaan van VVV werd in het kader van gezelligheid en betrokkenheid Ald V.V.V. opgericht. Oud-voetballers die iets wilden betekenen voor de club in plaats van De Kraal achter zich te laten, bedachten een formule om de veldprestaties om te zetten naar ondersteuning bij diverse activiteiten van de club.” 

Stoute schoenen
Ald V.V.V. kende hoogte- en dieptepunten en dat zorgde ervoor dat Wiel Teeuwen die in 2008 de stoute schoenen aantrok en het bestuur van VVV-Venlo ervan overtuigde de bestaande club in ere te houden en te laten groeien. "En een brief sturen heeft geen zin”, weet Wiel. "Oud-voetballers kun je het beste direct benaderen dus in samenwerking met Historisch Besef, onder leiding van Hai Berden organiseerde we in juli een reünie. Een prachtige bijeenkomst in de BusinessLounge na afloop van de Herman Teeuwen Memorial, voor een 190-tal leden en weduwen van oud-leden. Het was een totale verrassing dat zoveel mensen vervolg hebben gegeven aan onze oproep.”

Structuur en orde
 
‘Alles heej is VVV…!' is het motto van onze club. En ook dat van Ald V.V.V.. De selectie bestaat niet uit oudgedienden maar er wordt rekening gehouden met de fysieke gesteldheid van de leden. "In de winter spelen wij niet. Het is dan glibberig en koud dus een verkoudheid of blessure is dan snel opgelopen. En voor de dames van de oud-leden en de leden die geen wedstrijd meer willen of kunnen spelen wordt ook iets leuks georganiseerd. Zoals de kienavond in december!”

De coach
Een strenge trainer die Ger van Rosmalen. Bij samenkomst wordt eerst koffie gedronken. Men praat over koetjes en kalfjes. Maar niet lang want Ald V.V.V. is samengekomen om te voetballen. Hup! Naar de kleedkamer en tactiek doorspreken. Er heerst discipline bij deze mannen. Geen gerotzooi. Scheldpartijen no way. Maar... het blijft wel leuk hè Ger? "Leuk blijft het zeker”, glundert Teeuwen. "Tegenpartijen nodigen de oud-professionals uit en proberen om te winnen, het blijft een wedstrijd en iedereen wilt scoren. Maar we blijven reëel. In een sprint met een jongen van twintig weet je van te voren al dat je je snelheid beter kunt compenseren met doordacht en goed voetbal. ‘Laat maar rennen', roept de trainer dan. We zijn hier om plezier te maken.”

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec