Club

ANTI-RACISME

De UEFA zet zijn volledige steun achter een tien puntenplan van actie om racisme in het voetbal te bestrijden. Het plan is oorspronkelijk samengesteld door FARE (Football Against Racism in Europe) en bevat een verscheidenheid aan maatregelen die clubs kunnen nemen tegen racisme. VVV-Venlo sluit zich hier graag bij gaan.
 
01. VVV-Venlo tolereert geen kwetsende, discriminerende, racistische spreekkoren in haar stadion.

02. Voor iedere wedstrijd wordt via de omroepinstallatie opgeroepen dat VVV-Venlo racistische spreekkoren tijdens wedstrijden veroordeelt.

03. Bij het versturen van de seizoenkaarten wordt verwezen naar de richtlijnen die op de site staan vermeld.

04. Verkoop van racistische literatuur in en rond het stadion is verboden. VVV-Venlo zal, indien nodig, de verkopers aanhouden en overdragen aan de politie.

05. VVV-Venlo neemt disciplinaire maatregelen tegen spelers die zich bezighouden met racisme.

06. In het wedstrijddraaiboek wordt vermeld dat VVV-Venlo in het eigen stadion geen racisme tolereert. Dit wordt ook aan de tegenstander kenbaar gemaakt.

07. In het wedstrijddraaiboek wordt een gemeenschappelijke strategie tussen stewards en politie voor de aanpak van racisme benoemd.

08. Racistische graffiti rondom het stadion zal zo spoedig mogelijk verwijderd worden.

09. VVV-Venlo kijkt bij het aannemen van medewerkers niet naar ras of afkomst, maar naar kwaliteit en capaciteit.

10. VVV-Venlo werkt samen met andere groepen en instanties, zoals scholen, vrijwilligersorganisaties, jeugdclubs, lokale overheden en lokale politie, om pro-actieve programma's te ontwikkelen en vooruitgang te boeken om het bewustzijn van de campagnes tegen discriminatie en racisme te verhogen. Voorbeelden hiervan zijn: Scoren door Scholing, Scoren in de Wijk en het geven van rondleidingen in het eigen stadion aan regionale scholen. Bij laatstgenoemde wordt samengewerkt met de politie.

 

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec