Club

HISTORIE

'Het verleden van VVV-Venlo een plek geven. Nu en later.'

Zo luidt de doelstelling van de commissie Historisch Besef. Op initiatief van onze voorzitter Hai Berden is deze commissie in het leven geroepen. De eerste vergadering van de commissie, die naast Hai Berden bestaat uit archivaris Baer Diddens, oud-journalist Theo Vincken, voormalig bestuurslid Martien Friesen en secretaris Theo Leenen vond plaats op 16 februari 2006. Inmiddels maakt oud-manager Wiel Teeuwen ook deel uit van deze commissie. 

Doelstelling was o.a. het inrichten van een museum en het in contact treden met personen, die in het verleden op welke manier dan ook aan onze club verbonden zijn geweest. Hierbij werd onder meer gedacht aan oud-contractspelers, oud-bestuursleden en oud-trainers. Inmiddels worden deze mensen ieder seizoen uitgenodigd voor een thuiswedstrijd van onze club en zijn er vele reünies.

Via de submenu's op de rechterzijde van deze pagina kunt u een historisch overzicht vinden met daarin onze erelijst, bekende VVV'ers en de topscorerslijst allertijden. Dit historisch overzicht komt uit de koker van onze onvolprezen archivaris Baer Diddens.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 2014 had onze voorzitter Hai Berden goed nieuws te melden: onder aanvoering van de commissie Historisch Besef is er een begin gemaakt met een separate website over de historie van onze club.

Deze website laat een zo volledig mogelijk overzicht zien van onze prachtige historie. Er kan op verschillende manieren een kijkje genomen worden in de vele roemrijke momenten van de geelzwarten.

De website wordt continu aangevuld en is te vinden op http://historie.vvv-venlo.nl.

Voor leuke aanvullingen, belangrijke gegevens, karakteristieke anekdotes of oude foto's van VVV-Venlo, houden wij ons aanbevolen. U kunt te allen tijde reageren per E-Mail o.v.v. Historisch Besef.

De commissie wenst u veel leesplezier.

 

 
 

 

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec