Club

BEKENDE VVV’ERS

Jan Klaassens
Herman Teeuwen
Jeu Sprengers
Gijs Nass
Harrie Heijnen
Keisuke Honda


Jan Klaassens (1948-1959 en 1964-1967) - 
als zeventienjarige jongen maakte deze speler, afkomstig van de Venlosche Boys, zijn entree in de hoofdmacht van de Venlonaren. Mede door zijn toedoen won VVV in 1959 de KNVB-beker. Jan Klaassens verkaste daarop naar Feijenoord (voor het enorme bedrag van 100.000 gulden). Na enkele kampioenschappen met de Rotterdammers keerde hij terug naar zijn Venlose roots. Klaassens speelde 57 interlands en meer dan 700 officiële wedstrijden. 

Herman Teeuwen (1951-1961) - boomlang, meedogenloos en keihard. Enkele kernwoorden die deze spits het best omschrijven. Maar ook voetbalslim, getuige zijn ‘truc’ tijdens de beroemde bekerfinale in 1959. Bij een 2-1 stand nam hij de plaats in van VVV-keeper Frans Swinkels. Hij stopte de strafschop en VVV won uiteindelijk met 4-1. VVV-Venlo opent sinds enkele jaren het voetbalseizoen met een wedstrijd om de Herman Teeuwen Bokaal, ter nagedachtenis aan deze clubicoon.

Jeu Sprengers (1976-1993) - bestuurder pur sang. Kwam min of meer per toeval bij VVV terecht als penningmeester en maakte aansluitend meer dan 15 jaar deel uit van het bestuur als penningmeester en voorzitter. Probeerde de club te laten groeien zonder het familiaire uit het oog te verliezen. Na zijn werkzaamheden bij VVV ging hij aan de slag als voorzitter bij de KNVB om later penningmeester bij de UEFA te worden. VVV-Venlo eert hem door zijn naam aan de bestuurskamer te geven.

Gijs Nass (1931-1962) - na een jaartje VOS maakte de kleine Nass de overstap naar VVV. Tot na zijn veertigste bleef hij de club trouw en hij kende vele successen waaronder de bekerwinst in 1959 en het winnen van de Zilveren Bal in 1954. Ondanks interesse uit binnen- en buitenland speelde hij nooit voor een andere profclub dan ‘zijn’ VVV. Op 87-jarige leeftijd, na een leven vol voetbal, overleed de grote kleine man, die vanaf 1947 aanvoerder was van de Venlose club.

Harrie Heijnen (1950-1962 en 1970-1973) - in de voetsporen van zijn vader Sjang kwam Harrie bij de Venlose club terecht, waar hij furore maakte aan de rechterzijde. De balverliefde Heijnen maakt zijn debuut op zeventienjarige leeftijd in de hoofdmacht. Ook hij maakte deel uit van het team dat de beker wist te winnen in de finale tegen ADO. Deze club was van 1962 tot 1969 zijn thuishaven en ook daarmee wist hij de KNVB-beker te winnen. Heijnen sloot zijn carrière af bij zijn en onze Venlose trots.

Keisuke Honda (2008-2009) - halverwege seizoen 2007|08 kwam deze Japanse balkunstenaar naar Venlo. Ondanks zijn inbreng degradeerde de Venlonaren naar de Jupiler League, maar iedereen die hem had zien spelen was het erover eens: dit wordt een hele grote. Dat bleek het seizoen dat volgde al meteen. Aan de hand van Honda wordt VVV-Venlo kampioen. En het daaropvolgende seizoen eredivisie maakte hij grote indruk. Zo groot zelfs, dat CSKA Moskou hem al na minder dan 2 jaar weghaalde uit Venlo. Ondanks zijn relatief kort verblijf liet Honda een onuitwisbare indruk achter.

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec