De Koel

STADION

Seacon Stadion - De Koel -

Bezoekadres:
Kaldenkerkerweg 182
5915 AH Venlo
Postadres:
Postbus 947
5900 AX Venlo
Telefoon: +31-77-3515806
Fax: +31-77-3510270
E-mail: info@vvv-venlo.nl
Totale capaciteit: 8.000 plaatsen (1.500 staanplaatsen)
Capaciteit gastenvak: 500 plaatsen

In alle jaren vonden er diverse verbouwingen en uitbreidingen plaats. De laatste grote aanpassing vond plaats in 2004. In 2005 werd de naam van de hoofdsponsor meegenomen in de vernieuwde stadionnaam.‘Seacon Stadion - De Koel - ‘ is sindsdien de officiële naam van de thuishaven van de geelzwarten. In tegenstelling tot vele andere stadions, is er in dit stadion nog wel plaats voor mensen die staand naar een wedstrijd willen kijken: de Oosttribune bestaat helemaal uit staanplaatsen. Ook de ‘rondweg' die bijna alle vakken van het stadion met elkaar verbindt is uniek in zijn soort.

Kraal - Sinds de oprichting van de Venlose Voetbal Vereniging ‘V.V.V.' op 7 februari 1903, speelde de Venlose club ‘aan de Kraal', zoals het in de volksmond werd genoemd. De naam ‘de Kraal' is ontleend aan het ernaast gelegen café-restaurant, dat nog steeds dienst doet als horeca-gelegenheid. Toen in seizoen 1954|55 een begin werd gemaakt met het betaald voetbal in Nederland, verliet de club noodgedwongen af en toe de Kraal. De betaald voetbalclub was namelijk een combinatie-vereniging van VVV en SC Venlo. Laatstgenoemde club werkte zijn thuiswedstrijden af op Sportpark de Berckt in Baarlo en een van de afspraken was dat er gewisseld werd tussen de Kraal en de Berckt tijdens de thuiswedstrijden. Vanaf seizoen 1955|56 was de Kraal weer de vertrouwde thuishaven van de Venlonaren. Dat zou het geval blijven tot 6 februari 1972. Met een 1-0 overwinning op Eindhoven werd afscheid genomen van dit karakteristieke stadion.

Koel - Ver hoefde de club echter niet te verhuizen: op een steenworp afstand van de Kraal werd de Koel als nieuwe stadion betrokken. Het stadion dankt zijn oer-Venlose naam aan het feit dat het gebouwd is in een kuil die is ontstaan uit een zandafgraving. Het gebied stond destijds al bekend als ‘de koel van Hecker', een groeve waar jarenlang zand werd gewonnen voor de na-oorlogse opbouw van de stad. Het stadion aan de Kaldenkerkerweg behoorde sinds de opening tot een van de meest unieke stadions van Nederland: de spelers moeten via een lange betonnen trap de gang naar het speelveld maken.

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec