Menu

Activiteiten

Kies techniek regio Venlo
i.s.m. Rubix

De Stichting Technodôme en Bedrijf organiseert van 31 januari tot en met 2 februari voor de laatste keer haar Kies Techniek Manifestatie voor de basisschooljeugd in de regio Venlo. Plaats van handeling is opnieuw het Technodôme te Venlo ( Hagerhofweg 15-17 ). Dit betreft de 25e editie van Kies Techniek en belooft ook nu weer een spectaculair geheel te worden.

Ooit begonnen als eendaags evenement (open bedrijvendag) is Kies Techniek eind negentiger jaren uitgegroeid naar een driedaags evenement (Máák t in de techniek, Tec4you en de laatste jaren weer als Kies Techniek).
Doel van de Kies Techniek manifestaties is de jeugd te enthousiasmeren voor techniek, zodat er voldoende instroom plaats vindt naar technische opleidingen en beroepen.
Gelukkig is de interesse voor techniek de laatste jaren toegenomen, hetgeen ook hard nodig is gezien de sterk toegenomen vraag vanuit het bedrijfsleven.

De afgelopen jaren namen telkens rond de 50 basisscholen deel aan dit event (met gem. +/- 1800 leerlingen).  In de weken voorafgaand aan de manifestatie gaat de leerkracht met de kinderen in de klas aan de slag waarbij de kinderen deze keer uitgedaagd worden een mooie Maas-villa te ontwerpen en deze vervolgens ook op schaal te construeren.  De mooiste creaties worden daarbij tijdens de manifestatie tentoon gesteld en dingen mee naar een leuke techniekprijs.

Tijdens het bezoek aan de manifestatie kan de jeugd op speelse wijze kennis maken met allerlei vormen van techniek, niet zozeer door er naar te kijken, maar juist door daar heel veel zelf te doen en uit te proberen. De doe-opdrachten worden hen daarbij aangeboden door Bouw-Hout-Meubel,  Design & Technology, Produceren-Installeren-Energie, Procestechniek  en Mobiliteit en Transport  VMBO, MBO en HBO). Ook een activiteitenaanbod vanuit enkele gespecialiseerde instellingen deel zoals Mad -Science, Continium Discovery Center en Science on Tour (TU Twente), InguanaFm zijn aanwezig.

Op de afsluitende manifestatie-dag van 2 febr. kunnen alle kinderen van 10-12 jaar hier (opnieuw), maar nu op individuele basis en ook samen met hun ouders (gratis) terecht. De opzet van deze dag is bovendien nog uitgebreider omdat tal van technische bedrijven aanschuiven met leuke doe-activiteiten voor de jeugd. Speciaal dit jaar is de deelname door Legrobricks, waarbij zij zullen tonen welke bouwwerken zoal gemaakt kunnen worden met technisch lego.  

Het is echt de laatste keer en de Stichting Technodôme en Bedrijf gaat zich de komende periode beraden hoe zij techniekpromotie anderszins vorm zou kunnen gaan geven. We hebben tenslotte niet alleen de technici hard nodig, maar je vindt als technicus altijd een mooie of uitdagende baan in onze regio.

Alle sponsors, vrijwilligers, gemeente, onderwijs, ondernemers, organisaties leden van de werkgroep en de stichting danken wij voor hun jarenlange inzet voor de techniek promotie in onze regio.

Mifa Fifa 2 VS 2 Cup 

Op woensdagavond, 12 december, organiseerde VVV-Venlo samen met Mifa de eerste Mifa Fifa Cup. Een start van vele Mifa Fifa cups die nog zullen volgen op mooie locaties. Niet alleen in De Koel, maar misschien ook wel bij jouw voetbalvereniging! Binnenkort meer informatie.

Thuiswedstrijden in FanCafé
Voorafgaand aan elke thuiswedstijd zijn Nick en Sandro te vinden in ons Fancafé. Denk jij dat jij onze eSporters kan verslaan? Daag ze uit! Nick en Sandro nodigen je graag uit anderhalf uur voorafgaand de wedstrijd.

mf2