Menu

eDivisie

Het derde seizoen van de eDivisie is van start gegaan! De eDivisie is de officiële Nederlandse FIFA competitie. Binnen de eDivisie gaan eSporters van de 18 Eredivisieclubs virtueel strijden om het kampioenschap in FIFA 19 Ultimate Team.

Net zoals de voorafgaande jaren is er een PlayStation en Xbox competitie, alleen is het dit jaar wel net iets anders. Er zijn 3 verschillende poules, elke poule bestaat uit 6 spelers. Elk team speelt één wedstrijd tegen de andere uit de poule. Een wedstrijd wordt bepaald uit 2 losse wedstrijden (uit en thuis). De nummer 1 en 2 gaan direct door naar de knock out fase. De nummers 3 en 4 spelen om de laatste 2 tickets in een poule van 6. Uiteindelijk zullen 8 clubs zullen dan strijden in een Knock Out-toernooi ( best of 3 ) om de titel. De PlayStation en Xbox kampioen zullen in een onderlinge strijd uit maken wie zich de kampioen mag noemen van de eDivisie 2018/2019.

De eSporters spelen om ”Global Series Points”. De nummer 1 verdient maar liefst 850 punten! Als de eSporters genoeg punten hebben verdiend, kunnen zij zich kwalificeren voor de FIFA eWORLD CUP.

Wereldwijd uniek is dat alle eSporters officieel verbonden zijn aan de 18 Eredivisieclubs.

Klik hier en ga naar de eDivisie website.

mf2