Menu

Lifestyle

Waarom is eSports topsport?
Onze eSporters trainen meerdere uren per dag hun FIFA- en Rocket League skills. Een goede prestatie gaat gepaard met veel training. Daarnaast moeten onze eSporters, net zoals elke andere topsporter; genoeg slapen, gezond eten en veel bewegen om fit te blijven en 100% geconcentreerd te zijn op de wedstrijd. Volledige focus dus!

Waarom moet je fit zijn om te gamen?
Mentale kracht is een zeer belangrijke eigenschap van een eSporter. Om mentaal sterk te zijn dien je ook in goede conditie te zijn en regelmatig te sporten. Je moet je kunnen concentreren, positief blijven en kunnen omgaan met tegenslag. Sporten heeft een positieve werking op je mentale kracht waardoor je optimaal kunt presteren. Verder heeft sporten ook zijn positieve weerslag op het zelfvertrouwen en je energieniveau.

Fit zijn en blijven
Onze eSporters houden van sport en beoefenen zelf ook verschillende sporten, zoals voetbal en fitness. Natuurlijk zijn zij vaste volgers van VVV-Venlo. FIFA spelen ze zittend, maar toch moeten Tim, Emre, George en Skip fysiek, maar zeker mentaal fit zijn.

Voeding
Tim Visser: ‘’Om zo goed mogelijk te kunnen presteren, let ik op mijn voeding. Bewegen is belangrijk, maar voeding misschien nog wel veel meer. Niet alleen voor een fysiek gezond lijf, maar ook om mentaal sterk te zijn. Goede voeding zorgt ervoor dat ik een fitte en heldere geest blijf houden, ook bij tegenslagen. Daarnaast blijf je langer geconcentreerd en krijg je meer energie. Energie die nodig is om onze wedstrijden te winnen in de Rocket League.’’

Sport en beweging
George: ‘’Naast mijn voeding, zorg ik ook dat ik genoeg sport en beweeg. Ik ben regelmatig in de sportschool te vinden. Waarom? Zoals Tim al aangeeft is bewegen niet alleen goed voor je lichaam, maar ook hoe je je mentaal voelt. Van beweging krijg je meer energie, zodat je langer je focus kan houden tijdens het spelen van Rocket League of FIFA. Daarnaast ben je vaak geconcentreerder en positiever gestemd als je sport. Zo kun je beter met tegenslagen omgaan en nog beter, voorkom je tegenslagen!

mf2