Menu

Team

Jesper Maes en Stefano Pinna zijn de officiële esporters van VVV-Venlo. Behalve dat zij VVV-Venlo vertegenwoordigen in de eDivisie, zijn Jesper en Stefano ook nog betrokken bij diverse andere eSports activiteiten. Nick Cooiman (oud-esporter) is momenteel de coach van het esportsteam, begeleid de jongens bijvoorbeeld bij de eDivisie en heeft achter de schermen ook een rol bij VVV-Venlo esports. Lars de Jong, die vorig seizoen uitkwam in de eDivisie, en Sandro Cooiman, broer van Nick en ook oud-esporter, zijn ook nog altijd betrokken bij het team.

Jesper Maes kwam binnen als coach van het VVV-Venlo esports team dat in het seizoen 2019/2020 verrassend 5de wist te eindigen in de eDivisie. Na het vertrek van toenmalig esporter Dennis Verhoeven en het stoppen van Nick Cooiman was Jesper direct eerste keus om een van de twee plekken te vullen. Sindsdien is hij een vaste waarde binnen het team zowel online als offline.

Stefano Pinna is het nieuwste lid van Team VVV. De 23-jarige Belg wordt voor een seizoen gehuurd van KRC Genk Esports. Stefano kwam onder andere uit voor PSV en OSC Lille en is daarnaast al jaren een vaste waarde in het nationale esportsteam van België. Afgelopen jaar werd hij vice-kampioen van de Franse eLigue1 en in 2018 was hij zelfs de allerbeste van de wereld op het WK FIFA.  

Het team van VVV-Venlo esports wordt compleet gemaakt met spelers Sandro Cooiman en Lars de Jong. Sandro heeft de club al twee seizoenen ( 18|19 en 19|20 ) vertegenwoordigd in de eDivisie. Lars vertegenwoordigde de club afgelopen seizoen. Beide hebben een stapje terug gedaan en hebben dit seizoen een andere rol binnen het team, voornamelijk op events.

Zodra het weer mogelijk is zijn onze eSporters tijdens en voorafgaand aan de thuiswedstrijden van VVV aanwezig om onder andere onze fans in het Fancafé te woord te staan en om ze natuurlijk uit te dagen voor een potje FIFA! Daarnaast zijn ze uiteraard ook online vindbaar via hun eigen Instagram- en Youtube kanalen.

mf2