Menu

Team

De broers Nick en Sandro Cooiman uit Horst, Noord-Limburg, zijn de eerste officiële eSporters van VVV-Venlo. Behalve dat zij VVV-Venlo vertegenwoordigen in de eDivisie, zijn Nick en Sandro ook nog betrokken bij diverse andere eSports activiteiten.

In november 2018 is het eSports team van VVV versterkt met een nieuw teamlid: Ender Pala, afkomstig uit Kaarst (dicht bij Düsseldorf), in Duitsland. Ender richt zich op de Duitse markt, waarmee de club goede contacten heeft en deze aan de hand van eSports verder wil versterken.

In september 2019 is het VVV-Venlo eSportsteam nogmaals versterkt, ditmaal vergezelfde Dennis Verhoeven het eSports team. Dennis komt uit Valkenswaard en heeft al verschillende prestaties neergezet in FIFA19. Zo is Dennis 9 keer geëindigd in de Top 100 van de wereld omtrent de Weekend League. Ook is hij 7e geworden in de kwalificatie van de FIFA eClub World Cup.

Onze eSporters zijn tijdens en voorafgaand aan de thuiswedstrijden van VVV aanwezig om onder andere onze fans in het fancafé te woord te staan en om ze natuurlijk uit te dagen voor een potje FIFA! Daarnaast zijn ze uiteraard ook online vindbaar via hun eigen Instagram en Youtube kanaal.

Dennis

In seizoen 19|20 maakte Dennis Verhoeven zijn opwachting in het VVV-Venlo eSports team. Dennis zal voo VVV-Venlo uitkomen op de PlayStation. Dennis zijn prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. Met maar liefst 9 keer een klassering in de Top 100 van de wereldwijde Weekend League competitie en een mooie 7e plek in de kwalificaties voor de FIFA eClub World Cup. In zijn vrije tijd is Dennis onder andere te vinden in de sportschool en op het voetbalveld.

Nick
Nick is de oudste van de gebroeders Cooiman en komt uit in de Xbox competitie van de eDivisie. Hij speelde al op internationaal niveau via de Global eLeague. Nick is afgestudeerd aan de opleiding Commerciële Economie in Eindhoven. Om fit en scherp te zijn als hij zijn controller in zijn hand heeft, is Nick wekelijks in de sportschool te vinden. Daarnaast voetbalt hij nog actief in een vriendenteam bij RKsv Wittenhorst, samen met Sandro!

Ender
In november 2018 werd de Duits-Turkse Ender Pala aan het VVV eSports team toegevoegd. Ender is een echte voetballiefhebber en is naast zijn functie als eSporter werkzaam bij Seacon in Duitsland. Hij speelt geen wedstrijden in de eDivisie, aangezien zijn focus op de Duitse markt ligt. Zo vertegenwoordigt hij VVV onder andere tijdens diverse FIFA toernooien, maar daagt hij ook bekende Duitse eSporters uit voor een potje FIFA.

Dennis, Nick, Sandro en Ender en zijn alle vier erg trots om voor VVV-Venlo te mogen spelen: “Het dragen van het VVV-Venlo shirt tijdens de wedstrijden in de eDivisie en overige evenementen en activiteiten geeft ons een enorm trots gevoel. Wij vinden het geweldig om een uithangbord te zijn voor VVV-Venlo en daarmee een voorbeeld te zijn voor vele jongeren in de regio, zowel in Nederland als Duitsland.’’

mf2