Menu

Team

Jesper Maes en Lars de Jong zijn de officiële esporters van VVV-Venlo. Behalve dat zij VVV-Venlo vertegenwoordigen in de eDivisie, zijn Jesper en Lars ook nog betrokken bij diverse andere eSports activiteiten. Nick Cooiman (oud-esporter) is momenteel de coach van het esportsteam, begeleid de jongens bijvoorbeeld bij de eDivisie en heeft achter de schermen ook een rol bij VVV-Venlo esports. Sandro Cooiman, broer van Nick en ook oud-esporter, is ook nog altijd betrokken bij het team.

Afgelopen seizoen was Jesper Maes coach van het esports team dat verrassend 5e wist te eindigen in de eDivisie. Na het vertrek van Dennis naar PSV en het stoppen van Nick was Jesper direct 1e keus om een plek in te vullen. In de schaduw van de twee esporters wist Jesper vorig jaar al vaker zelf mooie prestaties online en offline neer te zetten.

Lars de Jong is een nieuw gezicht binnen het esports team. Na twee jaar als esporter van Feyenoord maakt Lars de transfer naar VVV-Venlo. In de esports scene is Lars geen onbekende en wist hij al meerdere keren goed te presteren in online qualifiers. Daarnaast viel Lars online op door vaak ( 17 keer ) TOP100 te halen in de Weekend League in FIFA20. Verder eindigde Lars in November 2019 op de eerste maandelijkse plek door maar liefst 149 van de 150 potten te winnen.

Het team van VVV-Venlo esports wordt compleet gemaakt met 3e speler Sandro Cooiman. Sandro heeft de club al twee seizoenen ( 18/19 &19/20 ) vertegenwoordigt in de eDivisie. Afgelopen jaar heeft hij mede vanwege een wereldreis van 6 maanden naar onder andere Nieuw-Zeeland en Filipijnen weinig FIFA gespeeld. Vandaar dat hij een stapje terug heeft gedaan en komend seizoen een andere rol in het team heeft.

Onze eSporters zijn tijdens en voorafgaand aan de thuiswedstrijden van VVV aanwezig om onder andere onze fans in het fancafé te woord te staan en om ze natuurlijk uit te dagen voor een potje FIFA! Daarnaast zijn ze uiteraard ook online vindbaar via hun eigen Instagram en Youtube kanalen.

mf2