Menu

Team

De broers Nick en Sandro Cooiman uit Horst, Noord-Limburg, zijn de eerste officiële eSporters van VVV-Venlo. Behalve dat zij VVV vertegenwoordigen in de eDivisie, zijn Nick en Sandro ook nog betrokken bij diverse andere eSports activiteiten.

In november 2018 is het eSports team van VVV versterkt met een nieuw teamlid: Ender Pala, afkomstig uit Kaarst (dicht bij Düsseldorf), in Duitsland. Ender richt zich op de Duitse markt, waarmee de club goede contacten heeft en deze aan de hand van eSports verder wil versterken.

Onze eSporters zijn tijdens en voorafgaand aan de thuiswedstrijden van VVV aanwezig om onder andere onze fans in het fancafé te woord te staan en om ze natuurlijk uit te dagen voor een potje FIFA! Daarnaast zijn ze uiteraard ook online vindbaar a.d.h.v. hun eigen Instagram en Youtube kanaal.

Nick
Nick is de oudste van de gebroeders Cooiman en komt uit in de Xbox competitie van de eDivisie. Hij speelde al op internationaal niveau via de Global eLeague. Nick is afgestudeerd aan de opleiding Commerciële Economie in Eindhoven. Om fit en scherp te zijn als hij zijn controller in zijn hand heeft, is Nick wekelijks in de sportschool te vinden. Daarnaast voetbalt hij nog actief in het tweede elftal van VV Hegelsom.

Sandro
Sandro is de jongste van de gebroeders Cooiman en komt uit in de Playstation competitie van de eDivisie. Sandro houdt van het spelletje voetbal, ook buiten FIFA om, en is als verdediger te bewonderen bij RKSV Wittenhorst. Inmiddels is Sandro afgestudeerd aan de opleiding Manager Handel bij Gilde Opleidingen in Venray en werkt hij parttime voor een schoenenwinkel.

Ender
In november 2018 werd de Duits-Turkse Ender Pala aan het VVV eSports team toegevoegd. Ender is een echte voetballiefhebber en is naast zijn functie als eSporter werkzaam bij Seacon in Duitsland. Hij speelt geen wedstrijden in de eDivisie, aangezien zijn focus op de Duitse markt ligt. Zo vertegenwoordigt hij VVV onder andere tijdens diverse FIFA toernooien, maar daagt hij ook bekende Duitse eSporters uit voor een potje FIFA.

Nick, Sandro en Ender zijn alle drie erg trots om voor VVV-Venlo te mogen spelen: “Het dragen van het VVV-Venlo shirt tijdens de wedstrijden in de eDivisie en overige evenementen en activiteiten geeft ons een enorm trots gevoel. Wij vinden het geweldig om een uithangbord te zijn voor VVV-Venlo en daarmee een voorbeeld te zijn voor vele jongeren in de regio, zowel in Nederland als Duitsland.’’

     

mf2