Menu

Reneerkens nieuwe trainer/coach O21

Seizoen 2020-2021

De technische staf van de VVV-Venlo Jeugdopleiding voor het nieuwe seizoen heeft de afgelopen periode vorm gekregen. Zo zal jeugdtrainer Jordy Reneerkens volgend seizoen als trainer/coach verantwoordelijk zijn voor VVV-Venlo O21.

De 36-jarige trainer uit Valkenburg zette in 2018 zijn handtekening onder zijn eerste verbintenis bij VVV-Venlo. Momenteel is Reneerkens bezig aan zijn tweede seizoen in Venlo en verantwoordelijk voor VVV-Venlo O19. De oefenmeester heeft nog een contract tot medio 2021.

Reneerkens: 'Enorm veel uitdaging'
"Het trainen en begeleiden van spelers in deze fase van hun carrière zorgt bij mij voor enorm veel uitdaging om het maximale uit elke speler te halen, om zo een kans in het betaald voetbal mogelijk te maken.", zegt Reneerkens. "De O21 spelers staan op een cruciaal kruispunt in hun carrière waarin ik streef naar zelfstandigheid van spelers die professioneel met hun vak bezig zijn om te willen slagen in het in profvoetbal."

Bongaerts: 'Veel vertrouwen'
‘’Jordy krijgt de mooie uitdaging om de nieuwe VVV-Venlo O21 te trainen en coachen.´´, laat Hoofd Opleiding Roger Bongaerts weten. ´´Dit team zal nog meer een verlengde van de Jeugdopleiding zijn met als doel het traject voor spelers te verlengen om te groeien naar het niveau van VVV-Venlo 1. Voor ons als club een nieuwe stap die we met Jordy als trainer/coach met veel vertrouwen tegemoet gaan.’’

Prettige omgeving
Reneerkens zit momenteel goed op zijn plaats in Venlo. "Ik kan werken in een prettige omgeving met collega’s die voetbal ademen. Er is een informele werksfeer die zorgt voor inspiratie om het maximale uit jezelf te halen." Over het contact met de staf van het 1e elftal is Reneerkens duidelijk: "Deze lijnen zijn kort, mede doordat ik regelmatig aansluit op de trainingen van het 1e elftal. Ook onderling binnen de Jeugdopleiding zijn de lijnen tussen de trainers kort waarin een ieder ruimte heeft voor zijn eigen visie en inbreng, dit maakt het werken bij VVV-Venlo zo plezierig."

Reneerkens is komend seizoen fulltime in dienst bij VVV-Venlo en zal zijn werkzaamheden als trainer/coach van VVV-Venlo O21 combineren met de functie Coördinator doorstroom 1e elftal.

Staf Jeugdopleiding
De technische staf van de VVV-Venlo Jeugdopleiding krijgt steeds meer vorm. Zo werd eerder al bekend dat VVV-Venlo zich wist te verzekeren van de diensten van jeugdtrainers Jeroen Schepens, Joeri Janssen, Rens Sleegers, Maarten Hanssen en Coen Aarts. Ook Roger Bongaerts blijft aan de club verbonden als Hoofd Opleiding.

mf2