Menu

Schepens nieuwe trainer/coach O18

Seizoen 2020-2021

De technische staf van de VVV-Venlo Jeugdopleiding voor het nieuwe seizoen heeft de afgelopen periode vorm gekregen. Zo zal jeugdtrainer Jeroen Schepens volgend seizoen als trainer/coach verantwoordelijk zijn voor VVV-Venlo O18.

De 26-jarige trainer uit Cuijk zette in 2016 zijn handtekening onder zijn eerste verbintenis bij VVV-Venlo nadat hij al één seizoen assistent-trainer was binnen de opleiding. Momenteel is Schepens verantwoordelijk voor VVV-Venlo O17. De oefenmeester heeft nog een contract tot medio 2021.

Schepens: 'Zelfdiscipline en verantwoordelijkheid'
‘’Als trainer van deze leeftijd ben je constant bezig om spelers te confronteren met zelfdiscipline en verantwoordelijkheid over hun eigen ontwikkeling.’’, zegt Schepens. ‘’Je doel hierbij is om zelfregulatie terug zien bij de spelers. Het is dan ook aan de trainer om genoeg hulpmiddelen aan te bieden waarmee ze zelf doelen kunnen stellen en met hun sterke- en ontwikkelpunten aan de slag kunnen. In dit proces ben je spelers aan het sturen om per individu het maximale eruit te halen. Ze krijgen ook meer te maken met presteren onder druk. Naast ontwikkeling wordt er ook resultaat verwacht. Dit vraagt wat van spelers, met die druk moeten ze leren omgaan om daadwerkelijk de stap naar het profvoetbal te kunnen maken. Dit is voor mij als trainer ook een mooie uitdaging.’’

Bongaerts: 'Trainer met veel ervaring'
"Voor Jeroen gaat het alweer zijn vijfde seizoen als eindverantwoordelijke binnen de Jeugdopleiding van VVV-Venlo worden. Hoogst waarschijnlijk met het UEFA-A diploma op zak mag Jeroen aan de slag met VVV-Venlo O18. Een groep die grotendeels bestaat uit spelers die hij dit seizoen ook al mocht begeleiden.", laat Hoofd Opleiding Roger Bongaerts weten. "Jeroen heeft als trainer maar ook als coördinator fysieke leerlijn veel ervaring die hij ook het komende seizoen weer zal inzetten binnen de gehele opleiding. We zien uit naar een mooi seizoen."

Talentvolle jeugdspelers
Schepens: ‘’Ik heb het ontzettend goed naar mij zin bij VVV-Venlo. We hebben talentvolle spelers in de opleiding. Maar ook leergierige trainers die als één team samenwerken en complementair zijn aan elkaar. Om als Jeugdopleiding onderscheidend te zijn en stappen te kunnen maken is dit erg belangrijk. Daarom blijf ik graag onderdeel uit maken van deze mooie club! Ik ben er van overtuigd dat door deze werkwijze, in combinatie met het talent wat we hebben in de opleiding, spelers aan de deur gaan kloppen bij VVV-Venlo 1.’’

Schepens is komend seizoen parttime in dienst bij VVV-Venlo. Hij zal zijn werkzaamheden als trainer/coach van VVV-Venlo O18 combineren met de functie Coördinator fysieke leerlijn en zijn werkzaamheden als docent lichamelijke opvoeding in het middelbare onderwijs.

Staf Jeugdopleiding
De technische staf van de VVV-Venlo Jeugdopleiding krijgt steeds meer vorm. Zo werd eerder al bekend dat VVV-Venlo zich wist te verzekeren van de diensten van jeugdtrainers Jordy Reneerkens, Joeri Janssen, Rens Sleegers, Maarten Hanssen en Coen Aarts. Ook Roger Bongaerts blijft aan de club verbonden als Hoofd Opleiding.

mf2