Menu

Projecten

VVV-Venlo Streetleague  ( www.vvv-venlostreetleague.nl )
De VVV-Venlo StreetLeague is een programma wat zich richt op leuke ontmoetingen in de diverse wijken en kernen in de regio Limburg Noord; de VVV-Venlo StreetLeague bestaat uit drie onderdelen: Sport, Fair Play en BuurtBijdragen. Teams uit diverse wijken gaan met elkaar de strijd aan in april, mei en juni op de voetbalveldjes in de wijken. Daarnaast organiseren ze in kader van de BuurtBijdragen leuke activiteiten voor jong en oud waardoor er leuke ontmoetingen plaatsvinden. De openings- en afsluitingsbijeenkomst vinden plaats in het Covebo Stadion - De Koel - 

VVV-Venlo Océ OldStars
Beweging en gezelligheid. Daar draait het om bij de VVV-Venlo Océ OldStars. Elke woensdag komt het team bij elkaar om te trainen voor het wandelvoetbal. Een laagdrempelige, maar stiekem intensieve vorm van voetbal. De VVV-Venlo Océ Oldstars vertegenwoordigen onze club bij verschillende toernooien.

De trainingen zijn op woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur op de velden van voetbalvereniging VOS. Vooraf en na afloop is er tijd voor een kopje koffie.

Wandelvoetbal in de Wijk
Wandelvoetbal is voor iedereen die mensen wil ontmoeten en in beweging wil blijven. We spelen op locaties in diverse wijken in Venlo en Venray. Na het voetballen gaan de wandelvoetballers een gesprekje aan met wijkbewoners en eten ze samen een kop soep of drinken een bakje koffie. Wil je graag een keer meedoen, neem dan contact met ons op!

SportMpower
Jongeren van het derde en het vierde leerjaar in het voortgezet onderwijs werken binnen SportMpower aan hun toekomst. Twaalf weken lang gaan zij aan de slag met workshops en sport. Op een interactieve manier komen thema’s als sociale media, verslaving, communicatie en groepsdruk aan de orde. Tijdens het sporten werken de deelnemers niet alleen aan hun fitheid, maar ook aan zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden. Deelnemers zetten dankzij SportMpower zichtbaar stappen in hun persoonlijke ontwikkeling.

SportMpower Junior
SportMpower Junior is een project voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders. In de wijk en in de inspirerende topsportomgeving van Seacon Stadion - De Koel - werken deelnemers tien weken lang aan allerlei opdrachten en beweegactiviteiten. SportMpower Junior versterkt de leerlingen in hun sociale redzaamheid en helpt hen om stappen te zetten richting een gezonde leefstijl. De ouders worden intensief bij het project betrokken, bijvoorbeeld tijdens ouder-kind-bijeenkomsten in het stadion of een gezamenlijke sportactiviteit. Zo raken de deelnemers en hun ouders dankzij SportMpower Junior in topvorm!

Shape
Shape is een leefstijlproject voor jongeren in de leeftijdscategorie 12 t/m 16 jaar die te kampen hebben met overgewicht. Twaalf weken lang wordt er door middel van beweeg-, voedings- leefstijllessen en persoonlijk professioneel advies gewerkt aan een gezondere leefstijl.

Met de beweeglessen, waarin de jongeren verschillende sporten (fitness, bootcamp, zwemmen, judo, voetbal, e.a.) beoefenen, wordt ingezet op:

  • Het terugkrijgen/vergroten van het plezier én vertrouwen in lichamelijke activiteit/sport
  • Het verbeteren van conditie en fitheid.
  • Het kennismaken met verschillende sporten.

De beweeglessen worden gecombineerd met voedings- en leefstijllessen. Iedere week vindt er óf een voedingsbijeenkomst óf een leefstijlbijeenkomst plaats. Ook ouders worden bij het project betrokken door middel van ouderbijeenkomsten.

Scholentour
Hoe leeft een VVV-Venlo prof? Geeft Koelie het goede voorbeeld? Tijdens de VVV-Venlo Scholentour gaan leerlingen van groep 5 t/m 8 aan de slag met thema’s als gezonde voeding, sport en bewegen, sterk in je schoenen staan en respect. Het doel is om in topvorm te raken!

De VVV-Venlo Scholentour bestaat uit drie contactmomenten:            

1. Koelie bezoekt de basisscholen en deelt het inspirerende lesboek ‘In Topvorm met Koelie’ uit.  Hiermee kunnen leerlingen in de les of thuis samen met hun ouders aan de slag.
2. Leerlingen van groep 7 van de deelnemende scholen zijn te gast in Covebo Stadion - De Koel -, waar ze verschillende gave workshops volgen.
3. Alle leerlingen kunnen met hun ouders een wedstrijd van VVV-Venlo bezoeken.

VVV-Venlo Peutertour
Water drinken, gezond eten en lekker bewegen! Koelie komt op bezoek bij de kinderopvang om samen lekker te spelen en een boekje voor te lezen. In dit boekje staan allerlei avonturen die Koelie meemaakt om in topvorm te raken. De ouders die hun peuters op komen halen, mogen ook nog een dansje doen. Kortom, veel plezier!

Ook mogen de peuters samen met papa, mama, broertje en/of zusje naar Covebo Stadion - De Koel - komen om allerlei spelletjes te spelen. Ouders krijgen hier tips om hun kinderen meer groenten te laten eten en meer te laten bewegen.

Soep met Ballen
Beweging, beleving en een kop soep! Dit zijn de ingrediënten die ervoor zorgen dat ook ouderen niet alleen zijn. Samen bewegen, mooie herinneringen ophalen aan die goede oude tijden van onder andere VVV-Venlo in Covebo Stadion - De Koel - en als afsluiting een kop soep eten.