Menu

Supporters

Er werd al lang reikhalzend naar uitgekeken door veel sponsors, supporters en volgers van VVV-Venlo maar nu is het echt zover.

Binnenkort is de grote parkeerplaats P1 aan de beurt, die al tientallen jaren een ‘steen des aanstoots’ is voor iedereen die er zijn auto regelmatig parkeert. Vervolgens zal in de loop van het komende seizoen worden gestart met de bouw van een nieuwe entree, waar onder meer ruimte komt voor een compleet vernieuwde FanShop, een museum en het afgiftepunt voor de kaartverkoop. Het stadion krijgt daarmee aan de buitenkant een ander, moderner gezicht.


Verder wordt ervoor gezorgd dat de Zuid-tribune waterdicht wordt en minder tochtig, zodat de supporters die daar hun plaatsje hebben al snel met wat meer comfort naar de wedstrijden van hun én onze favorieten kunnen kijken.

Daarna zal de verbouwing plaatsvinden in de vorm van een meerjarenproject, waarbij het uiteindelijke doel is dat de tribunes als één geheel ogen, waarbij ook de hoeken worden dicht gebouwd en de capaciteit van het stadion op termijn wordt verhoogd naar ongeveer 12.000 plaatsen, allemaal overdekt. Het dak van alle tribunes zal aansluiten. De rondweg wordt het laagste punt van de tribunes, waardoor het veld een stuk verschoven kan worden naar het midden en vanaf iedere plek in het stadion een uitstekend zicht op het speelveld is. Bovendien kunnen hulpdiensten makkelijk alle tribunes bereiken bij eventuele calamiteiten.

De ondergrond blijft vooralsnog kunstgras, maar op termijn zal waarschijnlijk worden gespeeld op een hybride veld, dus een combinatie van kunstgras en natuurlijk gras.

Wanneer alle plannen afgerond zijn? Dat gaat wel even duren! Het is immers niet zo dat VVV beschikt over een goed gevulde beurs die nu al alle kosten dekt. Het wordt een project van de lange adem, maar de doelstelling is duidelijk: binnen uiterlijk vijftien jaar moeten alle werkzaamheden afgerond zijn. Dan is de tribune van de ‘harde kern’ aan de westzijde van het stadion beland en wordt het huidige bijveld een extra parkeerplaats met een sluis voor de supporters van de bezoekende club. Aan de voorzijde van het stadion komt dan een gloednieuwe, permanent FanCafé waar alle fans hun mening mogen hebben over hun favorieten en die mening niet onder stoelen of banken hoeven steken. Extra gezellig met een smakelijk glas bier in de hand.

Zoals gezegd, de goed gevulde beurs ontbreekt. Daarom worden er aandelen en certificaten uitgegeven om de nodige investeringen te kunnen doen. Natuurlijk hopen we veel sponsors over de streep te kunnen trekken, maar ook voor de fans is er de gelegenheid om een stukje van de club te kopen. En daarmee niet alleen een stuk betrokkenheid te tonen, maar ook echt te beseffen dat je eigenaar bent van een klein stukje van VVV-Venlo.

Voorlopig toekomstmuziek, maar het gáát gebeuren! En de trap, vraagt u? Het icoon van Venlo? Geen zorgen, de trap blijft!

mf2