Nieuws

FORTUNA S. - VVV-VENLO 2-0

Op vrijdagavond 14 oktober stond er voor Maurice Steijn en zijn technische staf een uitwedstrijd op het programma. In het Fortuna Sittard Stadion was Fortuna Sittard de tegenstander voor VVV-Venlo.


Door de afwezigheid van Moreno Rutten, begonnen de Venlonaren met een iets andere opstelling dan gebruikelijk. Clint Leemans vormde samen met Jerold Promes het centrale duo van de Venlonaren in de derby tegen Fortuna Sittard. Nadat scheidsrechter Mulder floot voor het begin van de wedstrijd, volgde in de 4e minuut de eerste kans voor de geel-zwarten, wanneer Torino Hunte goed doorkwam over de linkerkant. De voorzet was lastig binnen te werken voor Jonathan Opoku, maar we mochten de eerste kans van de wedstrijd noteren.

Twee minuten later, in de 6e minuut kreeg VVV-Venlo een vrije trap op pakweg twinting meter van het doel van Fortuna Sittard keeper Ter Wielen. Leemans ging achter de bal staan en keeper Ter Wielen was genoodzaakt deze tot corner te verwerken. Het duel golfde in de volgende fase van de eerste helft op en neer. Er waren geen echte concrete kansen voor zowel de Venlonaren als ook de gastheren uit Sittard.  Daar kwam na twintig minuten spelen verandering in. In de 23e minuut kreeg Opoku de bal aangespeeld in het strafschopsgebied van Leandro Resida. Opoku had iets moois in gedachten, hij wipte de bal op, maar zijn acrobatische schotpoging strandde en daarom stond het nog steeds 0-0.

In de 36e is het wederom VVV dat een aanzienlijke kans krijgt om te score te openen. Ditmaal valt een corner van net iets achter Hunte, waardoor deze de bal nét niet goed kon knikken. Het is een prooi voor de Fortunezen, die vervolgens rustig uit wisten te verdedigen. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft kreeg Aziz Khalouta namens Fortuna Sittard een mogelijkheid om de gastheren op voorsprong te schieten. Het schot van Khalouta raakte de deklat en de Venlonaren kwamen goed vrij. Na een minuut extra speeltijd gingen we een 0-0 tussenstand de kleedkamers opzoeken.

De tweede helft begon met dezelfde 22 acteurs als waarmee we geeindigd waren in de eerste helft.Fortunsa Sittard gaf meteen gas en dat was ook terug te zien in het spel van de Fortunezen. In de 48e    minuut constateerde scheidsrechter een fout van Janssen in het strafschopsgebied en presenteerde de verdediger daarom de rode kaart. Daarnaast kregen de gastheren ook nog een penalty die benut werd door Khalouta: 1-0. Kort daarop, in de 53e minuut, greep Steijn in en bracht Evren Korkmaz in het speelveld voor Resida. Maar de overtal situatie betekende dat Fortuna Sittard via Braun en Kurt heel dichtbij het verdubbelen van de voorsprong. Een kleine tien minuten – in de 64e minuut -  werd deze ook werkelijkheid wanneer Van Hout de 2-0 maakte voor Fortuna Sittard door hem laag voorbij Maarten De Fockert te schieten.

Hunte kreeg drie minuten later een goede mogelijk worden om die belangrijke aansluitingstreffer te maken, maar hij schoot voorlangs. Met nog twintig minuten op de klok bracht Steijn Tim Receveur in voor Danny Post. Diezelfde Receveur kreeg in de 74e minuut een mogelijkheid om die aansluitingstreffer te maken, maar de  2-0 stand bleef op het scorebord staan. In de laatste tien tot vijftien minuten nam Fortuna Sittard met fases het heft in handen en produceerden twee schoten op het doel van keeper De Fockert, maar deze wist de stand te beperken tot 2-0. VVV-Venlo wist via Röseler en Leemans nog twee kansen te creëren, maar echt gevaar leverden deze niet op.

In de 85e minuut kwam Joey Sleegers in het veld voor Opoku. De aanvallende middenvelder  was de laatste wissel van Steijn. Een andere wissel van de oefenmeester, Receveur, kreeg in de slotseconden nog een kans op  een doelpunt. Maar de middenvelder raakte de bal niet goed en zo was het dat scheidsrechter Mulder na 94 minuten af floot voor het einde van het duel tussen Fortuna Sittard en VVV-Venlo.

Zo eindigde de avond voor de Venlonaren in een nederlaag, maar volgende week kunnen we ons herpakken ons eigen stadion de Koel. Dan komt FC Den Bosch op 21 oktober op bezoek om het volgende duel om de drie belangrijke punten.

Fortuna Sittard – VVV-Venlo 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 48. Khalouta (1-0), 64. Van Hout (2-0)

Gele kaarten: Ospitaliere, Khalouta, Kurt, Van Hout (Fortuna Sittard); Korkmaz (VVV-Venlo)

Rode kaarten: Janssen (VVV-Venlo)

Toeschouwers: 2.450

 

Opstelling Fortuna Sittard
Ter Wielen; Braun, De Regt, Hadziev, Askovski (12. Torunarigha); Mares, Briels, Van Hout (80. Dianessy), Ospitaliere, Kurt (90. Schuurs); Khalouta.

 

Opstelling VVV-Venlo
De Fockert; Janssen, Promes, Leemans, Röseler, Post (70. Receveur), Opoku (85. Sleegers), Van Crooij; Hunte), Seuntjens en Resida (53. Korkmaz).

 


 

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec