Nieuws

JONG AJAX - VVV-VENLO 0-4

Op maandagavond 31 oktober stond er voor Maurice Steijn en zijn technische staf een uitwedstrijd op het programma. Op Sportpark de Toekomst was Jong Ajax de tegenstander van de geelzwarten. In de opstelling waren er enkele wijzigingen, Delano van Crooij kreeg de voorkeur boven Maarten de Fockert en ook Tristan Dekker speelde vanaf het begin mee bij de Venlose formatie. Beide ploegen waren aftastend de eerste paar minuten en het spel concentreerde zich vooral op het middenveld. De eerste kans van de wedstrijd was voor de Venlonaren. In de 6e minuut kopte Johnatan Opoku uit een corner van Clint Leemans op de lat en dat was meteen de eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd.

De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, maar in de 10e minuut onderschepte VVV-Venlo de bal en kreeg Leemans de bal. Die maakte veel meters en schoot vanaf een meter of 25 op de kist, keeper Leeuwenburgh stond aan de grond genageld en de bal vloog in de linkerbovenhoek: 0-1! Nauwelijks vijf minuten later was het weer raak en wederom trof VVV-Venlo doel. Opoku kreeg de bal aangespeeld net buiten de 16. De middenvelder wipte de bal kundig over Westerman heen en maakte beheerst af: een comfortabele 0-2 voorsprong voor de geelzwarten na een kwartier voetballen op de Toekomst.

In de 40e minuut zette VVV-Venlo twee goed verzorgde aanvallen op met uiteindelijk een poging van Leemans, maar Leeuwenburgh wist redding te brengen op het schot van de middenvelder. Enkele minuten later werd Leeuwenburgh wel verslagen door Venlonaren. Het schot van Sleegers leek houdbaar, maar verdween via de handen van de keeper in het doel: 0-3 voor VVV!
Net voor rust kreeg Jong Ajax de eerste fatsoenlijke mogelijkheid na een corner, maar de poging werd goed opgeruimd door Jerold Promes, voordat deze echt gevaarlijk kon worden. Niet lang daarna floot scheidsrechter Manschot af voor het einde van de eerste helft met een riante voorsprong voor de mannen van Steijn.

In de tweede helft kwam Jong Ajax als een wervelwind uit de startblokken, ze zetten hoog druk en waren er zeer op gebrand om een doorbraak te forceren in de eerste 10 minuten van de tweede helft. Het was ook in deze fase dat Delano van Crooij zijn eerste redding van de wedstrijd maakte op een schot Cerny. Met nog 20 minuten op de klok kreeg Jong Ajax een half kansje aan de linkerkant, maar de aanvallers van Jong Ajax stemden niet goed op elkaar af en daardoor kwam de bal vrij makkelijk in de handen van keeper van Crooij. In de 74e minuut kwamen de Godenzonen door vlot combinatiespel goed voor het doel van Van Crooij, maar Van de Beek vergat op doel te schieten; de bal ging hoog over.

Ook de Venlonaren werden gevaarlijker; Opoku kreeg in de 69e en in de 78e minuut twee goede mogelijkheden om Ralf Seuntjens te bedienen, maar beiden keren wist onze nummer 10 – tot grote ontevredenheid van zichzelf – onze topschutter niet te bereiken, waardoor de stand op 0-3 bleef steken.

In de 85e minuut stond Opoku weer op en wist technisch behendig langs zijn tegenstander te komen en vervolgens de bal via de binnenkant van de paal binnen te prikken. Het was een bekroning voor Opoku en de Venlonaren: 0-4!
Na 92 minuten vond scheidsrechter Manschot het genoeg en floot hij af voor het einde van de wedstrijd. Een goede en ruime zege voor de geelzwarten, met vier doelpunten en de nul werd behouden.  Aankomende wedstrijd gaan Maurice Steijn en zijn mannen op jacht naar de volgende 3 punten. Dan komt FC Dordrecht op vrijdag 4 November op bezoek in Seacon Stadion - De Koel.

Jong Ajax – VVV-Venlo 0-4
Scoreverloop: 10. Leemans (0-1), 15. Opoku (0-2), 42. Sleegers (0-3), 85. Opoku (0-4).
Gele kaarten: Westermann, Cerny (Jong Ajax) Opoku, Post (VVV-Venlo)
Rode kaart: - 
Toeschouwers: 1.183

Jong Ajax: Leeuwenburgh, Lartey Sanniez, De Ligt, Westermann, Dankerlui (45. Savastano) ; Van de Beek, Clement (21. Mazraoui), De Jong; Cerny, Cassiera, Dekker (79. Bay). 
VVV-Venlo: Delano van Crooy, Dekker, Röseler, Promes, Janssen, Post, Opoku (88. Receveur), Leemans; Vito van Crooij (86. Resida), Seuntjens, Sleegers (75. Hunte). 


Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec