Nieuws

NAC BREDA -VVV-VENLO 0-0

 

Op vrijdagavond 18 November stond voor Maurice Steijn en zijn technische staf een uitwedstrijd op het programma. In het Rat Verlegh Stadion was NAC Breda onze tegenstander.  Na de interlandperiode had de trainer de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Danny Post keerde terug van een schorsing en Moreno Rutten stond ook in de basis.

Vanaf het moment dat scheidsrechter Makkelie op zijn fluitje had geblazen was het duidelijk dat dit een wedstrijd werd waarin er veel beleving aan te pas kwam. In de eerste 5 minuten konden de Venlonaren nog geen echte vuist maken, maar wisten ze wel twee schoten te produceren van de voet van Joey Sleegers en Ralf Seuntjens. Allebei de pogingen ging ruim naast het doel van keeper Jorn Brondeel.

Na die eerste paar minuten was het Nac dat duidelijk meer balbezit had en meer dreiging uitoefende naar voren dan de geelzwarten. In de 11e minuut kwamen de gastheren zeer gevaarlijk voor het doel, maar de voorzet was niet geheel aan Cyril Dessers besteed en zo hoefde Delano van Crooij niet in te grijpen. 

Het was daarna twintig minuten wachten op de volgende concrete kans, maar in 27e minuut kreeg Sleegers de bal goed aangespeeld en draaide de aanvaller behendig weg bij zij directe tegenstander. Helaas schoot Sleegers de bal over en bleef 0-0 de stand na een half uur spelen. Dat half uur was nauwelijks voorbij of Dessers kreeg aan de andere kant een heel grote kans aangeboden, maar Delano van Crooij kwam goed uit zijn doel en verkleinde deze, waardoor Desser de bal in het zijnet schoot.

Voor het einde van de eerste helft was Nac niet meer heer en meester, de Venlonaren kregen steeds meer grip op de wedstrijd, maar tot concrete kansen leidden deze niet.Na twee minuten extra tijd floot scheidsrechter Makkelie voor de theepauze.

De tweede helft werd begonnen met dezelfde 22 mannen die de eerste helft afsloten. De gastheren uit Breda kwamen zeer goed uit de kleedkamer en waren gebrand om een doorbraak te forceren. Maar het eerste schot op doel was van Vito van Crooij in de 50e minuut. Drie minuten later in de 53e minuut kwamen de Venlonaren erg goed weg toen O’Neill van vijf meter afstand hoog over schoot.

Net voor het verstrijken van het uur, in de 59e minuut drukte Clint Leemans goed af na een terugleggen van Ralf Seuntjens, maar de bal verdween in de handen van Brondeel. In deze fase van de wedstrijd golfde de aanvallen over en weer, maar concreet werden ze echter aan allebei de kanten niet. Het duurde dan ook tot de 69e minuut voordat de volgende kans zich voordeed. Seuntjens had de 0-1 op zijn voet na een goede voorzet, maar onze nummer 9 wist de bal niet goed genoeg te beroeren.

In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kreeg Nac nog een goede kans via Dessers, maar deze kopte de bal over en dat betekende ook dat deze wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel tussen de twee teams met een geelzwart hart.

Volgende week op vrijdag 25 november spelen we de volgende wedstrijd. Dan spelen we op 20.00 in het Yanmar Stadion een belangrijke wedstrijd tegen Almere City FC.

NAC Breda – VVV-Venlo 0-0 

Scoreverloop: -
Gele kaarten: Post, Hunte (VVV-Venlo)
Rode kaart: - 
Toeschouwers: 16. 753

NAC Breda: Brondeel, Sporkslede, Verschueren, Smith-Brown, Nijholt, Korte, Dessers, Stans (77. El Allouchi), Rommens, Barker, O’Neill.
VVV-Venlo: D.van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Rutten (73. Dekker) ; Leemans, Opoku, Post; Sleegers (84. Hunte), Seuntjens en V. van Crooij.

 

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec