Nieuws

VVV-VENLO - FC DORDRECHT 3-1

Op vrijdagavond 4 November stond voor Maurice Steijn en zijn technische staf een thuiswedstrijd op het programma. In Seacon – Stadion De Koel was FC Dordrecht de tegenstander van de Venlonaren. Ten opzichte van vorige week was er een verschil in de opstelling. Aanvoerder Danny Post zat een duel schorsing uit na zijn 5e gele prent tegen Jong Ajax. Voor hem in de plaats speelde Joey Sleegers, terwijl Torino Hunte de aanvalslinie versterkte.

De geelzwarten kwamen goed uit de startblokken en kregen in de eerste minuten meteen twee corners. Daarna was het spelbeeld als volgt: VVV-Venlo aan de bal en de gasten moesten zich beperken tot verdedigen. In de 11e minuut werden de Venlonaren voor het eerste gevaarlijk. Ralf Seuntjens kreeg de bal na een voorzet van Tristan Dekker en schoot uit de draai op doel. Keeper Tim Coremans van FC Dordrecht wist te redden in twee instanties. Precies elf minuten later was het wel raak in Seacon – Stadion de Koel. Dekker kwam goed op aan de rechterkant en gaf een diepe voorzet. Deze werd eerst gemist door Seuntjens en Johnatan Opoku, maar de afvallende bal was voor onze Vito van Crooij en die schoot fraai met links binnen: 1-0 voor de geelzwarten!

De Venlonaren waren veel aan de bal en veelal op de helft van FC Dordrecht te vinden en via Hunte kregen de Venlonaren wederom een grote kans. Seuntjens stuurde Hunte goed weg, maar oog in oog met keeper Coremans wist hij niet te scoren.  Vijf minuten voor het rustsignaal kwam FC Dordrecht via Alessio da Cruz in een kansrijke positie, maar hij trof zijn eigen speler. De Venlonaren kwamen daardoor goed weg, maar in de 45e minuut trof het onheil de geelzwarten toch. Michael Chacon werd onderuitgehaald en scheidsrechter Van de Graaf floot voor een strafschop. Chacon ging zelf achter de bal staan en schoot het leder achter doelman Delano van Crooij: 1-1. Kort daarna floot de arbitrage af voor de theepauze.

De tweede helft was nog maar vijf minuten bezig of de scheidsrechter wees wederom naar de stip. Nu was het VVV dat een penalty toegewezen kreeg. Clint Leemans ging achter de bal staan, stuurde Coremans de verkeerde kant op en schoof de bal beheerst binnen: 2-1! Dat de doelpuntenmaker er zin in had, was te merken. In de 60e minuut loste de middenvelder een vlammend schot op het doel van Coremans. Die had er zichtbaar moeite mee, maar wist toch redding te brengen.  FC Dordrecht werd hierna wat sterker en in de 64e minuut kwam Rodney Klooster alleen oog in oog met Delano van Crooij, maar de Venlonaar wist redding te brengen en de voorsprong te verdedigen. Vlak na het verstrijken van de 70e minuut moest Dekker op de lijn redding brengen na een gevaarlijke corner van FC Dordrecht en die voorkwam daarmee de gelijkmaker van de Schapenkoppen.

Leandro Resida werd er in gebracht voor Sleegers in en de rappe buitenspeler omspeelde zijn directe tegenstander en vuurde in de 77e minuut een schot af. Dat schot belandde op de vuisten van Coremans. Maar de Venlose storm was nog niet gaan liggen, want in de 81e minuut was het Hunte die prima anticipeerde op een voorzet en een redding forceerde bij Coremans. Deze had daar zoveel moeite mee, dat Seuntjens de afvallende bal kon binnenschieten en de wedstrijd op slot gooide: 3-1!

De vierde official gaf 3 minuten extra speeltijd aan in de 90e minuut en in het staart van de wedstrijd was er een bijzonder moment in Seacon – Stadion de Koel. Juul Respen maakte zijn officiële debuut in de hoofdmacht. Hij kwam in het veld voor doelpuntenmaker Vito van Crooij. In de slotseconden van de wedstrijd kreeg Tim Receveur de rode kaart gepresenteerd na een grove charge op een speler van FC Dordrecht. Daarop volgde er een opstootje en veel onduidelijkheid, maar na 93 minuten gespeeld te hebben, floot scheidsrechter Van de Graaf voor het einde van de wedstrijd en was de overwinning binnen voor de Venlonaren!

Door de winst van VVV-Venlo en de nederlaag van Jong PSV stijgt de club naar de koppositie in de Jupiler League. De volgende speeldag in de Jupiler League is op vrijdag 18 November. Dan nemen we het in het Rat Verlegh Stadion op tegen NAC Breda.

VVV-Venlo – FC Dordrecht 3-1
Scoreverloop: 22. Van Crooij (1-0). 45. Chacon (1-1) 52. Leemans (2-1) 81. Seuntjens (3-1)
Gele kaarten: Dekker, Janssen (VVV-Venlo) Kramer, Van Wermeskerken, De Nooijer (VVV-Venlo)
Rode kaart: Receveur (VVV-Venlo)
Toeschouwers: 4.277

VVV-Venlo: Delano van Crooy, Dekker, Röseler, Promes, Janssen, Sleegers (77. Resida), Opoku Leemans; Vito van Crooij (90. Respen), Seuntjens, Hunte (82. Receveur). 

FC Dordrecht: Coremans; Klooster, Thompson (85. Vleugels), Alkan, De Nooijer; Kramer (85. Boogers), Van Haaren, Thomas; Van Wermeskerken, Da Cruz, Chacon.

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec