Nieuws

PEC ZWOLLE - VVV-VENLO 2-1

 

Op donderdagavond 27 oktober stond er voor Maurice Steijn en zijn technische staf een bekerwedstrijd op het programma. In het Mac3Park was PEC Zwolle de tegenstander in Zwolle met als inzet een plaats in de volgende ronde van de KNVB beker.

De opstelling van VVV-Venlo was op enkele plaatsen gewijzigd ten opzichte van afgelopen vrijdag FC Den Bosch. Roel Janssen keerde weer terug in de ploeg na zijn schorsing, Joey Sleegers speelde op de positie van Torino Hunte en Delano van Crooij maakte zijn opwachting in het doel in plaats van Maarten de Fockert.

PEC begon voortvarend aan de wedstrijd met veel druk op de helft van de Venlonaren en het duurde toch twee of drie minuten voordat de geelzwarten voor het eerst het leer mochten aanraken. Daarna was het PEC dat vooral op de helft van VVV-Venlo speelde en middels Saymak het eerste schot loste op het doel van Delano van Crooij, maar onze keeper wist goed te redden op de inzet van de Zwollenaren.

Het was tot de 17e minuut wachten voordat het eerste schot van de Venlonaren op het doel van de gastheren werd geproduceerd. Vito van Crooij anticipeerde goed op het doorkoppen van Ralf Seuntjens en kwam dicht bij het strafschopgebied, voordat hij schoot. Het schot miste kracht en overtuiging en was dus een redelijk makkelijke prooi.

De druk van de gastheren leek af te nemen, maar net op het moment dat je dacht de geelzwarten meer in de wedstrijd kwamen, kwam daar een fikse dreun voor de mannen van Maurice Steijn. In de 29e minuut werd de bal niet goed weggewerkt door de Venlose defensie en PEC Zwolle aanvaller Ehizibue krulde met zijn linkerbeen de bal in de lange hoek langs doelman Van Crooij.

Er volgde nog kleine kansjes voor Johnatan Opoku en Clint Leemans, maar die waren helaas niet gevaarlijk en dat betekende dat we met 1-0 tussenstand gingen rusten in Zwolle.  Dezelfde elf Venlonaren betraden het speelveld voor de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Maar de tweede helft was nauwelijks begonnen of de druk van PEC Zwolle nam net als in de eerste weer toe en de Venlonaren stonden weer voornamelijk gegroepeerd op de eigen helft. 

Enige momenten later in de 50e minuut was daar de grote kans om de gelijkmaker op het bord te zetten. Joey Sleegers schoot de bal met de binnenkant van de voet op de paal na een voorzet. Vlak daarna in de 52e minuut kwamen de gastheren over de rechterflank naar voren en gaven een voorzet, die door alles en iedereen gemist werd. Uiteindelijk kwam de bal bij Mokhtar terecht, die de bal in de rechterhoek krulde: 2-0.

Na een uur gespeeld te hebben in Zwolle, kwamen de kansen voor de Venlonaren. In deze fase worden er enkele corners gewonnen en in de 68e minuut stond Jerold Promes alleen voor de keeper, maar deze wist de bal goed uit het doel te houden, waardoor de stand op 2-0 voor PEC Zwolle bleef staan.

Inmiddels hadden Leemans en Evren Korkmaz plaats gemaakt voor, Hunte en Tristan Dekker en ook de gastheren hadden wat wijzigen doorgevoerd. In deze fase van de wedstrijd werd de bal vaker rustig rondgespeeld door de gastheren. Het was in de 83e minuut dat er eindelijk iets goed viel voor de Venlose formatie. Een fout in de verdediging leidde ertoe dat Seuntjens met een goede pass, Sleegers voor het doel zette en die wist door een lobje te scoren: 2-1.

Direct erna in de 85e minuut kreeg Opoku de bal voor zijn voeten en die schoot de bal maar ook net voorlangs het doel van Van der Hart. Ook Mokhtar kreeg nog een grote kans aan de andere kant, maar die ging ook langs. Na 93 minuten floot scheidsrechter Kamphuis voor het einde van de partij en was ons bekeravontuur voor dit seizoen afgelopen.

Helaas geen volgende ronde voor de Venlonaren, maar wij richten ons nu volledig op de competitie. Komende maandagavond 31 oktober spelen wij een uitwedstrijd tegen Jong Ajax op de Toekomst.

PEC Zwolle – VVV-Venlo 2-1
Scoreverloop: 29. Ehizibue (1-0), 52. Mokhtar (2-0), 83. Sleegers (2-1)
Gele kaarten: Janssen, V. Van Crooij, Röseler (VVV-Venlo)
Rode kaart: -
Toeschouwers: 12.725

PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Van Polen, Van de Pavert, Verdonk (62. Brama), Holla, Warmerdam, Ehizibue (75. Karagounis, Saymak (46. Thomas), Mokhtar, Menig

VVV-Venlo: Delano van Crooy, Korkmaz (67. Dekker), Promes (85. Resida), Janssen, Roseler, Post, Leemans (75. Hunte), Opoku, Sleegers, Vito van Crooij, Seuntjens


 

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec