Nieuws

MVV - VVV-VENLO 1-2

Na de eerste thuiswedstrijd, die in een 2-1 zege tegen SC Cambuur resulteerde, stond vrijdagavond 12 augustus de eerste uitwedstrijd op het programma.

De mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf mochten het die avond in de eerste Limburgse derby opnemen tegen MVV Maastricht.

Met dezelfde basiself als in de openingswedstrijd gingen onze jongens van start in de Maastrichtse Geusselt, nadat er een minuut stilte was gehouden voor een overleden oud-speler van de sterdragers. De geelzwarten gingen fel van start en na een verre inworp van Rutten in de derde minuut is het via een doorkopbal van Seuntjens uiteindelijk Leemans die mag uithalen, maar keeper Geens is op zijn post.

Vooral via de kant van Hunte is VVV-Venlo vaak gevaarlijk in de beginfase, maar het ontbreekt aan scherpte bij de eindpass of de inzet van de mede-aanvallers. De Venlonaren hebben een optisch overwicht en veel balbezit, dat leidt echter niet direct tot uitgespeelde kansen. Maar er is dreiging en de Maastrichtse tegenstoten zijn op een hand te tellen het eerste half uur van de wedstrijd. 

Met nog 7 minuten te gaan in de eerste 45 minuten probeert MVV het heft in handen te nemen en proberen de Maastrichtenaren naar voren te spelen. Linksback Schroijen gaat op avontuur en speelt zich knap vrij, maar zijn voorzet is onbruikbaar. Daarna volgen er nog enkele ongevaarlijke schoten uit de tweede lijn, maar keeper De Fockert wordt niet op de proef gesteld.

Dat gebeyrt in de 42e minuut wel bij zijn collega-doelman: na een aanval die lijkt te stranden in een Maastrichts woud van benen krijgt Post de bal voor zijn voeten en zijn schot uit de tweede lijn noopt Geens tot strekken en de bal kan tot corner gebokst worden. Het laatste wapenfeit is echter voor de gastheren: in de extra tijd van de eerste helft kopt Verheydt van dichtbij over.

Zo zoeken beide teams met een 0-0 ruststand de kleedkamers op, waar dezelfde 22 acteurs uit tevoorschijn kwamen. De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: met een kopbal van Verheydt. Maar ook deze bal was ongevaarlijk en ging naast het doel van De Fockert. Na deze kopbal volgden drie Maastrichtse corners, en kregen de Venlonaren te maken met Maastrichtse druk. Maar er werd niet gescoord uit deze Maastrichtse wapenfeiten, al was een scrimmage voor de goal van De Fockert zeer gevaarlijk.

MVV ging verder van het eigen doel af voetballen en daar hadden onze jongens zichtbaar moeite mee. De Fockert en zijn verdedigers moesten enkele keren ingrijpen, maar de Venlonaren hielden goed stand en probeerden de grip op de wedstrijd terug te krijgen door nog feller de duels (vooral op het middenveld onder aanvoering van Post en Leemans) in te gaan.

Vanaf de 75e minuut gingen de geelzwarten weer wat nadrukkelijker op zoek naar het vijandelijke doel. Enkele ongevaarlijke schoten van Opoku en Leemans werden gevolgd door een prachtige bal van Post. Onze captain krijgt de bal in de tweede lijn aangespeeld, controleert het leer en schiet hard en stijlvol in de verre kruising achter de kansloze Geens en zet zo de Venlonaren in de 79e minuut op voorsprong.

Een minuutje later veren de meegereisde Venlose supporters weer op: Van Crooij nagelt de bal loeihard tegen de touwen, maar wordt afgevlagd wegens vermeend buitenspel. De voorsprong wordt derhalve niet verdubbeld en de stand blijft 0-1 in De Geusselt. In de slotfase wordt het wat onvriendelijker als eerst Janssen en aansluitend Seuntjens stevig aangepakt worden. Scheidsrechter Liesveld geeft echter geen kaarten aan de overtreders.

In de extra speeltijd is het echter de andere captain die ook weet te scoren: de kopbal van Kuipers zet de Maastrichtenaren op 1-1 en de Venlose verdedigers vallen verslagen op de grond. Terwijl De Geusselt het gelijkspel wil vieren, is er nog Moreno Rutten. De Venlonaren zetten nog één keer aan en de rechtsback krijgt na wat omzwervingen de bal voor zijn voeten en haalt doeltreffend uit! Ook dit doelpunt is er een om in te lijsten, want de bal komt met een prachtige curve in het Maastrichtse doel terecht. Zodra de 1-2 op het bord springt, fluit Liesveld af en mogen de Venlonaren als winnaars het veld verlaten. Maar dat gebeurt pas nadat er een feestje met het uitvak is gevierd.  

En zo weten de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf ook de tweede competitiewedstrijd winnend af te sluiten na deze krankzinnige slotfase. Nu volgen twee thuiswedstrijden in het eigen Seacon Stadion - De Koel -: op vrijdag 19 augustus komt FC Oss op bezoek, drie dagen later op maandag 22 augustus is Jong PSV onze tegenstander in Venlo. 

MVV Maastricht - VVV-Venlo 1-2 (0-0)

Scoreverloop: 79. Post (0-1); 90. Kuipers (1-1); 93. Rutten (1-2)

Gele kaart(en): (MVV Maastricht); Hunte, Post (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 4.704

Scheidsrechter: Liesveld

Opstelling MVV Maastricht:
Geens; Schroijen, Kuipers, Pereira en Ciranni; Loshaj (78. Shermar Martina), Nys en Ippel; Güvenç, Verheydt en Croux

Opstelling VVV-Venlo:
De Fockert; Janssen, Promes, Röseler en Rutten; Leemans, Opoku en Post; Van Crooij, Seuntjens en Hunte (89. Dekker)

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec