Nieuws

VVV-VENLO - JONG PSV 1-2

Met de wedstrijd van afgelopen vrijdag nog in de benen, stond er maandagavond 22 augustus weer een nieuwe wedstrijd op de rol voor onze geelzwarten.

De mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf mochten het die avond opnemen tegen de reserves van PSV Eindhoven, die zich voorafgaand aan de wedstrijd op een vierde stek bevonden.

De Venlonaren hadden een slecht track-record tegen Jong PSV: van de 6 wedstrijden die in de geschiedenis tegen elkaar werden gespeeld, wisten onze jongens slechts éénmaal als winnaars van het veld te stappen. En dat was ook nog eens bij een uitwedstrijd: de drie thuisduels werden alledrie verloren. Dát en de koppositie van de Jupiler League waren genoeg ingrediënten voor de geelzwarten om deze wedstrijd winnend te willen afsluiten.

Met dezelfde 11 starters als in de wedstrijd tegen FC Oss gingen de Venlonaren het gevecht met Jong PSV aan. De mannen uit Eindhoven hadden geen verrassingen in hun basiself staan en de geelzwarten zochten snel het vijandelijke doel: dat leidde in de eerste minuut al tot een diepe bal op Seuntjens, maar keeper Pasveer was bij de les en Seuntjens kon niet gevaarlijk worden.

Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van Pasveer zonder dat de Venlonaren echt gevaarlijk werden het eerste kwartier. In de 17e minuut was er een prachtige vloeiende combinatie tussen Rutten, Post en Van Crooij, maar de voorzet van laatstgenoemde levert slechts een hoekschop op. De eerste dertig minuten mogen de Venlonaren tot viermaal toe aanleggen vanaf de cornervlag, maar de Jong PSV-verdediging weet stand te houden, al is dat soms met meer geluk dan wijsheid.

Net na het half uur is er weer een Venlose aanval die lijkt te stranden in schoonheid. Maar daar denkt Leemans anders over, want de voormalig Jong PSV'er krijgt de bal in de tweede lijn voor de voeten en haalt ziedend uit. Pasveer strekt zich nog, maar kan een treffer van de Venlose nummer 8 niet voorkomen. En zo staat de 1-0 op het bord en doet de Brabander zijn voormalige ploegmakkers pijn.

Kort voor rust is het dan Sam Lammers die de zesde van het seizoen maakt en de eerste van deze avond voor Jong PSV: uit het niets kwam er een voorzet op het hoofd van de Eindhovense spits, die zijn inzet via de binnenkant van de bal tergend langzaam over de doellijn zag verdwijnen, waar de Venlonaren nog hoopten op een 'binnenkant paal - binnenkant paal' stond het toch echt net voor rust weer gelijk.

Met een 1-1 stand gingen de teams de kleedkamer in, omdat Hunte (achter het standbeen) en Van Crooij (schot) de bal in de extra tijd van de eerste helft niet achter keeper Pasveer weten te krijgen.

Tweede helft begint met dezelfde Venlose spelers, die nog drie kwartier de tijd hebben om ook de vierde wedstrijd in een driepunter om te zetten. Binnen 5 minuten krijgen de Venlonaren de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen: na een vrije trap van Leemans krijgt Janssen een opzichtige beuk in de zestien en gaat de bal op de stip. Seuntjens gaat achter de bal staan, maar hij jaagt hem over het doel van Pasveer. En zo blijft de stand 1-1.

En de malheur voor onze jongens wordt nog groter: Leemans maakt in de 55e minuut een overtreding die goed is voor geel. Maar het is zijn tweede gele kaart en daarmee mag de doelpuntenmaker inrukken en moeten zijn 10 ploeggenoten het zonder hem stellen in de resterende 35 minuten. Trainer Maurice Steijn reageert vrijwel direct met het inbrengen van Sleegers voor Hunte om zo wat verse aanvalsimpulsen te krijgen.

Met nog 20 minuten op de klok is het Sleegers die voorzet. Bal wordt getoucheerd en komt op het hoofd van Seuntjens. Die kopt door naar Opoku en laatstgenoemde haalt hard uit met een prachtige halfvolley. Maar tot ontsteltenis van het publiek ziet hij zijn inzet op de paal uiteen spatten. Aan de andere kant is het Gudmundsson die een vrije kans krijgt, maar zijn inzet gaat hoog over het doel van De Fockert.

Ondanks het ondertal jagen de Venlonaren de mannen van Jong PSV op om ze zo te dwingen tot het maken van fouten. En dat lukt redelijk: af en toe zijn de roodwitten genoodzaakt een bal wild naar voren te schieten of zelfs over de lijn te laten lopen door het afjagen van VVV-Venlo. De hoop op een driepunter blijft dan ook in leven en het publiek gaat er de laatste 10 minuten nog eens achter staan.

Een vrije trap van Receveur lijkt te mislukken maar valt voor de voeten van Promes. Hij schiet de bal over Pasveer, maar ook over het doel en daarmee gaat een levensgrote kans verloren. En in de tegenstoot krijgt Jong PSV op een gevaarlijke plek een vrije trap. Hoe gevaarlijk die plek is, laat De Wijs zien: zijn vrije trap verdwijnt in de winkelhaak boven De Fockert en zo staat het dan ineens 1-2. De Venlonaren vechten nog voor wat ze waard zijn in de resterende minuten, maar kunnen de nederlaag niet meer afwenden.

Door deze nederlaag blijven de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf op negen punten steken na drie wedstrijden en mogen zij zich opmaken voor een zware uitwedstrijd. Op vrijdag 26 augustus staat namelijk de wedstrijd tegen De Graafschap op het programma. De geelzwarten spelen die avond om 20:00 uur op de Vijverberg tegen de mannen uit Doetinchem. De kaartverkoop voor deze uitwedstrijd is reeds gestart.


VVV-Venlo - Jong PSV

Scoreverloop: 33. Leemans (1-0); 43. Lammers (1-1); 83. De Wijs (1-2)

Gele kaart(en): Leemans (VVV-Venlo)
Rode kaart(en): Leemans (2x geel) (VVV-Venlo)

Toeschouwers: 4.277

Scheidsrechter: Oostrom

Opstelling VVV-Venlo:
De Fockert; Janssen, Promes, Röseler en Rutten; Leemans, Opoku (75. Receveur) en Post; Van Crooij, Seuntjens en Hunte (58. Sleegers)

Opstelling Jong PSV:
Pasveer, Van Vlerken (46. Abels), Van Bruggen, De Wijs (85. Alberto), Carolina, Rommens, Gudmundsson, Rosario, Lammers, Lundqvist en Laursen (58. Verreth)

Website partners Agro Lingua - Lef - Systemec